Potrivit reprezentanţilor DNA Constanţa, Nicuşor Constantinescu a primit acest drept, deoarece a prezentat documente din care a reieşit că suferă de o afecţiue medicală severă şi este necesar să meargă la tratament la o clinică din străinătate.
Nicuşor Constantinescu a fost ridicat, ieri, de procurorii anticorupţie, el fiind suspectat de plăţi ilegale în valoare de cinci milioane de euro. Acesta susţine că a obţinut deja viza de la Ambasada SUA pentru a pleca la tratament, având în vedere că în Europa nu ar fi găsit soluţii la problemele sale de sănătate. Aşa că, astăzi, va ataca ordinul de interdicţie de a părăsi ţara, emis pe numele său de procurori.
Nicușor Constantinescu este urmărit penal pentru plăţi ilegale în valoare de cinci milioane de euro. Cei mai mulţi bani, în jur de 13 milioane de lei, ar fi ajuns în puşculiţa unor asociaţii şi cluburi sportive. Restul s-au dus pe împăduriri, pepiniere şi închirieri de maşini. Nicușor Constantinescu a fost audiat de DNA, miercuri, timp de aproximativ o oră şi jumătate. El a declarat, la ieşirea de la DNA, că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, „ca un animal”, de către procurori. Președintele CJ Constanța îi acuză pe aceștia de abuz şi poliţie politică.