Nicolas Sarkozy, blestemat de ţigani

Nicolas Sarkozy, blestemat de ţigani

Toate problemele cu care se confruntă preşedintele francez Nicolas Sarkozy sunt cauzate de blestemul pe care romii l-au aruncat asupra lui, scriu jurnaliştii de la „Le Monde”, care citează o clarvăzătoare din Bulgaria.

„De acum înainte, preşedintele Sarkozy va face numai paşi greşiţi”, spune ghicitoarea Zorniţa, „o doamnă care se înşeală de foarte puţine ori”. Tot ea a pus uraganele violente care au survenit inundaţiilor din Europa pe seama acţiunii malefice a vuvuzelelor sud-africane. „Blestemele ţiganilor îi vor afecta sănătatea (preşedintelui Nicolas Sarkozy-n.r.) în perioada care urmează, dar şi cariera politică. Nu va mai avea parte de un al doilea mandat de preşedinte până nu găseşte un leac la blesteme”, spune Zorniţa.

Cotidianul bulgar „Standard”, care citează declaraţiile prezicătoarei,  continuă cu speculaţiile cu privire la fericirea pierdută a lui Sarkozy. Potrivit sursei amintite, Carla Bruni l-ar fi părăsit deja pe şeful de la Palatul Elysée.

„S-a sfârşit cu dragostea şi norocul la Elysée. Toţi sunt victime ale blestemului ţigănesc”, scriu bulgarii de la Standard.

Ne puteți urmări și pe Google News

Răspunsul la întrebarea cum au putut romii să ducă la bun sfârşit o acţiune în care au eşuat atât opoziţia franceză, cât şi militanţii pentru drepturile omului, vine tot de la clarvăzătoarea Zorniţa.

„Bătrânilor noştri ţigani le este de ajuns o fotografie pentru a strica o viaţă”, spune Zorniţa, adăugând că acesta este şi motivul pentru care refuză să se lase fotografiată. Dar pentru a-l blestema pe Sarkozy, romii bulgari şi români au folosit "artileria grea", susţin specialiştii. Înainte de a fi expulzaţi din Franţa, aceştia au sacrificat animale - cocoşi, iezi, câini comunitari - aruncând blesteme asupra familiei lui Sarkozy şi a unor miniştri din Guvernul său.

"Viaţa noastră nu este uşoară, dar acum va trebui să se confrunte cu ea şi ei", ar fi declarat romii înainte de a "băga în buzunar cei 300 de euro ca ajutor pentru repatriere" şi a se îmbarca spre Sofia şi Bucureşti, mai scriu cei de la Le Mode.