Nicolae Timiş, mărul discordiei în organizaţia PNL Hunedoara

Nicolae Timiş, mărul discordiei în organizaţia PNL Hunedoara

Primarul Haţegului, Nicolae Timiş (PNL), încurcă toate socotelile alegerilor parţiale pentru postul de deputat în Colegiul Nr. 3 Ţara Haţegului - Ţinutul Pădurenilor, din judeţul Hunedoara.

Anunţând că va candida ca independent, Timiş pune probleme în primul rând propriului partid, zona fiind cunoscută ca fief liberal.

Nicolae Timiş: "Nu mă poate opri nimeni să candidez"

Cu aproape două luni în urmă, după moartea lui Ioan Timiş, fratele acestuia, Nicolae, a anunţat că doreşte să ocupe locul rămas liber. Conducerea organizaţiei judeţene a PNL nu a fost însă de acord.

Ne puteți urmări și pe Google News

După mai multe discuţii, preşedintele Mircea Moloţ a apelat, pentru a linişti spiritele, la varianta unui candidat din afara judeţului: Mariana Câmpeanu, fostul ministru al muncii. Nemulţumit, Nicolae Timiş, cotat ca favorit clar în alegerile parţiale de un sondaj efectuat de CCSB, a anunţat că va candida ca independent, fără să piardă mandatul de edil-şef.

"Totul s-a schimbat din momentul în care am spus că vreau să candidez atât la ce a mai rămas din acest mandat, cât şi la mandatul care începe peste doi ani. Mă voi autosuspenda din PNL şi voi candida independent. Nu mă poate opri nimeni să candidez, nici domnul Moloţ, nicio eventuală rugăminte a domnului Crin Antonescu. În plus, mai toate celelalte partide vor să-mi acorde susţinerea lor pentru că am cele mai multe şanse, iar acest post de deputat a devenit o adevărată miză politică naţională", consideră Nicolae Timiş.

"PNL nu va avea doi candidaţi"

Deşi sunt "la cuţite" din cauza luptei pentru şefia organizaţiei judeţene a PNL, atât Mircia Muntean (primarul Devei, expreşedinte al PNL Hunedoara), cât şi Mircea Moloţ (preşedintele consiliului judeţean, actualul lider al PNL Hunedoara) spun că Nicolae Timiş nu va intra în cursa electorală decât cu preţul pierderii funcţiei de primar al Haţegului. Fiecare invocă însă alte argumente pentru această afirmaţie.

Pe de o parte, Mircea Moloţ consideră că reglementările legale sunt foarte clare în această privinţă: "În plus, în statutul PNL nu există termenul de «autosuspendare». Domnul Timiş poate să candideze dacă îşi dă demisia din PNL. Oricum, PNL-ul nu va avea doi candidaţi la alegerile parţiale de la Haţeg, de asta sunt sigur", consideră Mircea Moloţ.

La rândul lui, Mircia Muntean aduce în discuţie considerente politice. "PDL îl va anunţa candidat pe Daniel Răducanu, primarul comunei Baru, membru PNL. Mă rog, aici avem o altă problemă: cum a ajuns Răducanu să candideze pentru PDL (informaţie neconfirmată însă de Daniel Răducanu în momentul în care a fost contactat de EVZ - n.r.). Timiş, fără sprijinul lui Răducanu în zonă, are deja un handicap mare în cursă. Mai mult, dacă, în ultima clipă, Crin Antonescu va fi nevoit să vină aici şi să-i spună se oprească, Timiş va fi terminat ca om politic", este de părere Mircia Muntean.