Nicolae Ciucă, despre varianta președinte-premier cu Ciolacu: „Nu am discutat”

Nicolae Ciucă, despre varianta președinte-premier cu Ciolacu: „Nu am discutat” Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Nicolae Ciucă a vorbit despre posibilitatea unui eventual tandem cu Marcel Ciolacu, ca propunere pentru premier după alegerile prezidențiale. Liderul PNL a spus că nu a discutat despre acest aspect, „pentru că fiecare dintre partide îşi doreşte să aibă propriul candidat”.

Nicolae Ciucă neagă orice discuție cu Marcel Ciolacu pe acest subiect

Cele două partide aflate la Guvernare țin morțiș să aibă fiecare propriul candidat. Nicolae Ciucă, întrebat despre varianta în care el ar putea fi președintele României, iar Marcel Ciolacu, șeful Guvernului, a explicat: „Nu am discutat acest aspect, pentru că fiecare dintre partide îşi doreşte să aibă propriul candidat”.

Nicolae Ciucă a declarat la Senat, despre o posibilă candidatură unică a PSD şi PNL la prezidenţiale, că „în acest moment, aşa cum decurg lucrurile şi cum au stabilit cu ceva timp în urmă, PNL va avea propriul candidat”.

Întrebat dacă candidatul comun mai este o alternativă viabilă pe masa coaliţiei, Ciucă a răspuns: „În principiu, nu”. Nicolae Ciucă a fost întrebat, de asemenea, şi despre un tandem preşedinte Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu propunere pentru premier.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu am discutat acest aspect, pentru că fiecare dintre partide îşi doreşte să aibă propriul candidat”, a spus Ciucă, adăugând că e prea devreme să se discute despre o nominalizare de premier.

Marcel Ciolacu nu-l susține pe Ciucă la prezidenţiale: PSD va avea candidatNicolae Ciucă neagă orice discuție cu Marcel Ciolacu pe acest subiect. Sursa foto: EVZ

Liderul PNL, despre data alegerilor prezidenţiale

Ciucă a fost întrebat și despre data alegerilor prezidenţiale, în condiţiile în care PSD doreşte ca acestea să aibă loc în septembrie, iar PNL să se organizeze la termen, în iarnă.

„Este adevărat că atunci când am discutat calendarul alegerilor, s-a convenit, fără să fie formalizat, ca data alegerilor să fie în septembrie. După modul în care s-au desfăşurat alegerile locale şi europarlamentare şi feedback-ul, mesajele pe care le-am avut din teritoriu, în primul rând de la părinţi – a fost o chestiune legată de faptul că a fost perturbat procesul de învăţământ.

Iată că suntem în a opta zi şi nu avem încă rezultatele finale. Au fost şcoli care nu îşi reluaseră, la sfârşitul săptămânii, activitatea, ca atare toţi cei care au examene de capacitate, baacalureat, s-au simţit afectaţi de acest aspect. Mai mult, urmează să avem o periodă de două luni de vară, până în septembrie ştim bine care sunt activităţile, e perioadă de concedii”, a concluzionat Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.