Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Ciuca a luat decizia serii! Numire surpriză în Guvernul României
Nicolae Ciuca a luat decizia serii! Numire surpriză în Guvernul României

Nicolae Ciuca a luat decizia serii! Numire surpriză în Guvernul României

Fost ministru al al Fondurilor Europene, în Guvernul condus de Viorica Dăncilă, Roxana Mînzatu a fost numită de premierul Nicolae Ciucă funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru evaluare integrată şi monitorizarea programelor finanţate din fonduri publice şi europene.

Printr-o decizie semnată de prim-ministrului Nicolae Ciucă și publicată în Monitorul Oficial, miercuri. Roxana Mînzatu a fost numită în funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru evaluare integrată şi monitorizarea programelor finanţate din fonduri publice şi europene.

Numirea surprinzătoare pe care a făcut-o premierul Nicolae Ciucă

Este vorba despre fostul ministru al Fondurilor Europene, din perioada mandatului premierului Viorica Dăncilă. De asemenea, Roxana Mînzatu a deţinut funcţia de secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, din care a fost eliberată printr-o altă decizie a premierului.

Mînzatu este licenţiată în ştiinţe politice în limba engleză, iar din decembrie 2016 a fost deputat de Braşov în Parlamentul României.
După o perioadă în care a fost consultant în domeniu şi manager de proiecte, Mînzatu s-a specializat în atragerea de fonduri europene nerambursabile.

În anul 2015, a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene şi ulterior a devenit preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice.

„Este o imensă onoare să primesc mandatul de ministru al Fondurilor Europene, acesta fiind domeniul în care am activat mare parte din viaţa mea profesională. Pun în slujba românilor munca mea şi valorile după care încerc să mă ghidez: bunăcredinţă, profesionalism şi o profundă încredere în puterea colaborării! În echipă cu viitorii mei colegi din minister, cu cei din guvern şi, mai ales, cu beneficiarii de fonduri europene sunt convinsă că putem aduce cât mai mulţi bani europeni acasă, că putem performa în această zonă-cheie a guvernării”, a declarat noul ministru al Fondurilor Europene”, era anunțul pe care îl făceau cei de la Ministerul Fondurilor Europene, în anul 2019.

Declarația de avere depusă Roxana Mînzatu

Ministerul Fondurilor Europene este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin intermediul căruia sunt gestionate afacerile europene și absorbția fondurilor europene venite din partea Uniunii Europene.

Conform ultimei declaraţii de avere publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor, publicată pe 15 ianuarie 2021, Roxana Mînzatu deţine un teren intravilan de 320 de metri pătraţi în Braşov, precum şi o casă de 131 de metri pătraţi, tot în Braşov. Ambele proprietăţi sunt deţinute împreună cu soţul său, Cătălin Mînzatu. În anul 2020, din salariul de deputat, Roxana Mînzatu a avut un venit anual de 127.132 de lei, după cum arată declaraţia sa de avere.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: