Evenimentul Zilei > EVZ Special > Nici mafioții nu mai sunt ce au fost. Ce spun procurorii despre cel mai dur clan
Nici mafioții nu mai sunt ce au fost. Ce spun procurorii despre cel mai dur clan

Nici mafioții nu mai sunt ce au fost. Ce spun procurorii despre cel mai dur clan

Procurorul anti-mafia Nicola Gratteri afirmă că 'Ndrangheta una dintre cele mai puternice grupări mafiote din lume devine tot mai vulnerabilă.

„În ultimii câţiva ani, am observat cum capii mafiei devin puţin ca noi, în sensul că sunt mai puţin rezistenţi la stres şi au aceeaşi slăbiciune ca noi”, a spus procurorul Nicola Gratteri.

„Prin urmare, nu mai sunt supra-oameni, nu mai sunt nişte duri, chiar dacă îşi menţin lipsa de scrupule şi ataşamentul faţă de bani”, a declarat el.

Procurorul a făcut referire în special la apariţia unor dezertori în rândurile ‘Ndrangheta, un lucru „de neconceput până acum câţiva ani”.

În acest sens, el l-a menţionat pe fiul şefului familiei criminale Mancuso. „L-am convins pe fiu, presupusul moştenitor al ‘Ndrangheta în (oraşul) Lamezia Terme, să stea de vorbă cu noi”, a spus procurorul.

‘Ndrangheta îşi are originea în regiunea Calabria din sudul Italiei şi a depăşit Cosa Nostra din Sicilia ca cea mai temută grupare mafiotă din lume. Acţionează în mare secret, iar membrii săi sunt uniţi prin puternice legături de familie.

Gratteri, care conduce procuratura din oraşul Catanzaro din Calabria, a spus că ştie bine ‘Ndrangheta, pentru că a crescut în regiune.

„M-am născut pe teritoriul mafiei. Băiatul care stătea lângă mine la şcoală a fost împuşcat mortal, iar alţi colegi au fost investigaţi şi arestaţi. Pe un tip cu care obişnuiam să joc fotbal desculţ (în copilărie) l-am arestat în Miami pe un iaht cu 100 de kilograme de narcotice la bord”, a adăugat Gratteri, potrivit Agerpres.