Evenimentul Zilei > Social > News Alert. 30 de milioane de euro pentru profesori. Ministrul a anunțat acum
News Alert. 30 de milioane de euro pentru profesori. Ministrul a anunțat acum

News Alert. 30 de milioane de euro pentru profesori. Ministrul a anunțat acum

30 de milioane de euro pentru profersori. Ministrul Educației a anunțat acum ce se va întâmpla după începerea cursurilor cu prezență fizică.

30 de milioane de euro pentru profersori. Aceasta este suma pe care ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a promis-o profesorilor.

El a declarat miercuri că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede, pentru semestrul al II-lea din acest an şcolar, o sumă de 30 de milioane de euro pentru derularea şi plata orelor remediale. Urmează să fie stabilit un grup ţintă de elevi, printre care cei care nu au avut acces la internet sau echipamente IT sau nu au situaţia şcolară încheiată pe primul semestru.

„Ordonanţa de urgenţă (…) vizează modificarea articolului 58 din Legea educaţiei naţionale, mai exact, prin excepţie de la alineatul 4, articolul 58, în semestrul 2 al acestui an şcolar, suma de 30 de milioane de euro va avea ca destinaţie exclusivă derularea şi plata orelor remediale”, a spus ministrul.

30 de milioane de euro pentru profersori

„Plata se va face către şcoli într-un cuantum de 0,4 ISR, 200 de lei pe lună pentru fiecare elev cuprins în grupul ţintă. Precizări despre constituirea grupului ţintă vor fi date printr-un ordin al ministrului Educaţiei într-un termen de 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial a acestei ordonanţe de urgenţă.

Pot să vă spun de pe acum că în grupul ţintă vor fi cuprinşi elevii care au înregistrat dificultăţi cu privire la procesul de învăţare online din cauza accesului dificil la internet, accesului dificil la echipamente IT, de asemenea vor fi cuprinşi elevii aflaţi în situaţii de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pe primul semestru”, a adăugat Cîmpeanu, la o conferinţă de presă susținută la Palatul Victoria.

Ministrul mai spune că aceste modificări vizează semestrul 2 al anului şcolar 2020-2021.

„Pentru următorul an şcolar, 2021-2022, cu trei luni înainte de începere, deci în luna iunie 2021, prin ordin de ministru, se va regla modul de derulare a programului «Şcoală după şcoală» în anul care va începe în septembrie 2021”, a încheiat Sorin Cîmpeanu.