Evenimentul ZileiActualitateNetflix are planuri mari pentru 2021: ajunge în Coreea

Netflix are planuri mari pentru 2021: ajunge în Coreea

Netflix are planuri mari pentru 2021: ajunge în Coreea
2020 a fost anul de succes al Netflix, atât din punctul de vedere al producțiilor, cât și al numărului de abonați. Planurile gigantului de streaming merg însă mai departe. În Coreea de Sud, informează NationalInterest.

Ce a pregătit Netflix pentru 2021? Compania a licențiat și a produs conținut în străinătate, ceea ce nu numai că a protejat compania împotriva posibilității unei crize de programare legate de coronavirus, dar a filmat și emisiuni în alte țări, scrie NationalInterest.

Netflix, investiții uriașe în filmele coreene

Acum însă Netflix a închiriat spațiu în studiourile de producție din Coreea de Sud.  Gigantul de streaming, care a cheltuit 700 de milioane de dolari pentru producția coreeană în ultimii cinci ani, a fost de acord să închirieze nouă studiouri la două instalații de producție. În ele se vor filma producții precum „Regatul”, „The King: Monarhul etern”, „Start-Up, și „It’s Okay to Not Be Okay”. Compania a realizat mai mult de optzeci de producții în Coreea de Sud.

Noile studiouri închiriate sunt YCDSMC — Studio 139 și Samsung Studio, ambele la periferia orașului Seul.

Reprezentantul Netflix s-a arătat încântat de investiția făcută de gigantul american.  Amy Reinhard e sigur că investiția se va dovedi profitabilă în doar câțiva ani. „Netflix este încântat să-și aprofundeze investițiile în Coreea, precum și în filmele și serialele coreene”, a declarat vicepreședinte al operațiunilor Studio Netflix.

Netflix a devenit în 2021 un jucător important în Asia

„Cu aceste noi studiouri, Netflix este poziționat mai bine ca niciodată. Scopul e să creștem producția noastră din Coreea, oferind în același timp multe locuri de muncă legate de producție. Există mulți profesioniști talentați”, a mai punctat Amy Reinhard.

Neftlix și-a întărit poziția pe piața de streaming și a devenit, astfel, un jucător important pe piață nu doar în Coreea de Sud, ci în Asia, o piață vânată de toți oamenii de afaceri.

Netflix a anunțat că filmul de acțiune sud-coreean SF „Space Sweepers” va debuta la nivel mondial pe 5 februarie. Site-ul Hollywood Reporter a oferit detalii despre ce este inedit în opera cimetografică. Filmul, regizat de Jo Sung-hee, cu Song Joong-Ki și Kim Tae-Ri în rolurile principale, este descris drept „primul film de acțiune din Coreea de Sud, amplasat în spațiu”.


Accesează: