Ce a pregătit Netflix pentru 2021? Compania a licențiat și a produs conținut în străinătate, ceea ce nu numai că a protejat compania împotriva posibilității unei crize de programare legate de coronavirus, dar a filmat și emisiuni în alte țări, scrie NationalInterest.

Netflix, investiții uriașe în filmele coreene

Acum însă Netflix a închiriat spațiu în studiourile de producție din Coreea de Sud.  Gigantul de streaming, care a cheltuit 700 de milioane de dolari pentru producția coreeană în ultimii cinci ani, a fost de acord să închirieze nouă studiouri la două instalații de producție. În ele se vor filma producții precum „Regatul”, „The King: Monarhul etern”, „Start-Up, și „It’s Okay to Not Be Okay”. Compania a realizat mai mult de optzeci de producții în Coreea de Sud.

Noile studiouri închiriate sunt YCDSMC — Studio 139 și Samsung Studio, ambele la periferia orașului Seul.

Reprezentantul Netflix s-a arătat încântat de investiția făcută de gigantul american.  Amy Reinhard e sigur că investiția se va dovedi profitabilă în doar câțiva ani. „Netflix este încântat să-și aprofundeze investițiile în Coreea, precum și în filmele și serialele coreene”, a declarat vicepreședinte al operațiunilor Studio Netflix.

Netflix a devenit în 2021 un jucător important în Asia

„Cu aceste noi studiouri, Netflix este poziționat mai bine ca niciodată. Scopul e să creștem producția noastră din Coreea, oferind în același timp multe locuri de muncă legate de producție. Există mulți profesioniști talentați”, a mai punctat Amy Reinhard.

Neftlix și-a întărit poziția pe piața de streaming și a devenit, astfel, un jucător important pe piață nu doar în Coreea de Sud, ci în Asia, o piață vânată de toți oamenii de afaceri.

Netflix a anunțat că filmul de acțiune sud-coreean SF „Space Sweepers” va debuta la nivel mondial pe 5 februarie. Site-ul Hollywood Reporter a oferit detalii despre ce este inedit în opera cimetografică. Filmul, regizat de Jo Sung-hee, cu Song Joong-Ki și Kim Tae-Ri în rolurile principale, este descris drept „primul film de acțiune din Coreea de Sud, amplasat în spațiu”.