Celebrul maestru-lăutar Nelu Plo­ieşteanu a rememorat, pentru EVZ, relaţia pe care a avut-o cu doi dintre cei mai mari artişti ai României, Ştefan Iordache şi Gheorghe Dinică.

"Am fost un privilegiat. Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică…. Erau mari de tot. Şi, trebuie să recunosc, ei au fost rampa mea de lansare. Îmi amintesc că, pe vremea când pozam pentru unul dintre albumele pe care le-au scos cu mine şi eram în mijloc, cineva mi-a spus aşa: «Şi dacă pozai între preşedinte şi prim-ministru nu ai putut fi atât de mândru». Şi aşa era… Preşedinţii şi premierii vin şi pleacă, dar Ştefan Iordache şi Gheorghe Dinică rămân înscrişi în memoria neamului nostru cu majuscule. Iar eu eram între ei!", povesteşte ultimul lăutar al României.

S-au jucat o zi întreagă cu pistoalele

Mai mult, Nelu Ploieşteanu îşi aminteşte şi cum se distra alături de cei doi.

"De Ştefan eram mai apropiat, Gheorghe era mai distant, dar ei au fost prietenii mei cu adevărat. Am mâncat din acelaşi blid cu Ştefan Iordache, am băut, am plâns, am cântat la toate chefurile pe care le făceam şi la care eu eram invitat pentru că Iordache îmi spunea că fac parte din familie. Îmi amintesc că, acum mulţi ani, am stat în grădină o zi întreagă cu Iordache şi ne-am împuşcat, ca doi copii, cu pistoale cu capse", mai povesteşte Nelu Ploieşteanu.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/NPMjzI1IlIE?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Citiţi şi:

  • Nelu Ploieşteanu. Amintiri din burta "Şarpelui Roşu"