Evenimentul Zilei > Justitie > Nelu Iordache, trimis în judecată pentru că făcea afaceri paguboase cu statul modernizând Transalpina
Nelu Iordache, trimis în judecată pentru că făcea afaceri paguboase cu statul modernizând Transalpina

Nelu Iordache, trimis în judecată pentru că făcea afaceri paguboase cu statul modernizând Transalpina

Din discutiile purtate cu omul de afaceri Nelu Iordache reiese interesul reprezentantilor CNADNR de a incheia contractul pentru modernizarea DN 67C - Transalpina intr-o forma care producea pagube companiei, potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, consultat de Agerpres.

Anchetatorii anticorupție l-au înregistrat pe omul de afaceri într-o dicuție când  dicutând cu un reprezentant CNADNR și încerca să-l influențeze pentru ca contracte pentru modernizarea Transalpina să fie plătite cu bilete la ordine emise în euro.

"Pare ca-n aceasta convorbire Iordache Nelu sondeaza reactia reprezentantilor CNADNR si incearca sa gaseasca adevaratul sens al imprejurarilor, al intamplarilor. Nu se cunoaste daca acesta ar fi semnat intr-adevar contractul in varianta in care i-a fost remisa, cu plata prin bilete la ordin emise in lei, insa este lesne de observat nelinistea pe care i-o provoaca lui (…) posibilitatea semnarii contractului in aceasta varianta si energia cu care incearca sa-l convinga pe Iordache Nelu sa nu semneze. Rezulta din aceasta convorbire ca exista un interes explicit al reprezentantilor CNADNR pentru incheierea contractului in varianta pagubitoare pentru companie a platii prin bilete la ordin emise in euro", se arata in rechizitoriu.  

In discutie se face referire si la o adresa transmisa Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Craiova pentru realizarea unei analize comparative privind plata in lei sau euro, care ar fi trebuit sa reprezinte o justificare pentru semnarea contractului in forma dorita de Nelu Iordache.

"Hartia despre care vorbesc cei doi este o adresa inregistrata la CNADNR (…) prin care se solicita DRDP Craiova sa faca o analiza a avantajelor si dezavantajelor semnarii contractului in lei, respectiv euro (…), insa al carei sens si logica adevarate il reprezinta crearea unei justificari pentru a se putea dezvinovati, a unui paravan in spatele caruia s-ar putea proteja, pentru reprezentantii DRDP Craiova care urmau sa semneze contractul intr-o varianta despre care insusi Lumezeanu Adrian spune ca 'pe parte contabila, n-ar fi posibil lucrul asta'", se mai mentioneaza in rechizitoriu.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.