Evenimentul Zilei > International > Negocieri la DONEȚK. Ce-au discutat ucrainenii, rușii și liderilor rebelilor din estul Ucrainei
Negocieri la DONEȚK. Ce-au discutat ucrainenii, rușii și liderilor rebelilor din estul Ucrainei

Negocieri la DONEȚK. Ce-au discutat ucrainenii, rușii și liderilor rebelilor din estul Ucrainei

Reprezentanți ai celor trei părți implicate în conflictul din estul Ucrainei s-au întâlnit astăzi, într-un hotel din Donețk, pentru a discuta cum poate fi menținut armistițiul fragil semnat la începutul lunii septembrie, potrivit unui oficial OSCE, citat de AFP.

Negocierile de astăzi nu s-au soldat și cu rezultate concrete, nivelul de încredere între părțile beligerante fiind foarte scăzut, dar este încurajator faptul că "părţile adverse discută una cu cealaltă", a declarat pentru presă adjunctul şefului misiunii de observatori OSCE în Ucraina, Alexander Hug.

"În pofida armistiţiului intrat în vigoare pe 5 septembrie, mai multe focare de dispută persistă de-a lungul liniei de front de circa 480 de kilometri,  arme de toate calibrele continuând să fie utilizate de părţi", a mai precizat Hug.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat ieri că ţara sa rămâne dedicată planului de pace, dar se pregăteşte să riposteze unei eventuale ofensive a rebelilor, sprijiniţi militar de armata rusă, conform Ucrainei şi Occidentului. În replică, Moscova neagă orice implicare în conflict.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: