Nebunii au deţinut frâiele omenirii

Nebunii au deţinut frâiele omenirii

Charles Darwin, Marie Curie, Abraham Lincoln şi Florence Nightingale sunt numai câteva dintre personalităţile mondiale de mare influenţă, care au avut probleme psihice.

Un studiu realizat în Marea Britanie şi publicat de Telegraph.co.uk arată că evenimentele cruciale ale omenirii au fost generate de personalităţi care sufereau de tulburări psihice.

Cercetarea arată că Winston Churchill, Curie şi Lincoln, care sufereau de depresie, Darwin, care avea crize de anxietate şi suferea de agorafobie, au avut un rol decisiv asupra viitorului omenirii. Chiar şi Florence Nightingale, cea care a pus bazele serviciului sanitar modern, era maniaco-depresivă.

Unul dintre conducătorii studiului este Alastair Campbell, fost membru al guvernului de la Londra. Acesta este de părere că niciun politician care ar recunoşte că are probleme psihice nu ar ajunge să deţină o funcţie de conducere.

Ne puteți urmări și pe Google News
"Churchill era depresiv şi avea probleme legate de consumul de alcool, Darwin suferea de anxietate, care se manifesta sub formă de dureri de stomac, migrene, agorafobie, palpitaţii ale inimii şi tulburări mintale, care îl făceau să plângă. Ar fi fost media sau publicul înţelegătoare la adresa lor, în aceste condiţii? Statisticile sugerează că nu", a  precizat Campbell.