Neagu Djuvara despre combinaţia PNL-Becali: "Mi-e ruşine! Mă fac că nu-i cunosc!"

Neagu Djuvara despre combinaţia PNL-Becali: "Mi-e ruşine! Mă fac că nu-i cunosc!"

Liberal cu tradiţie, istoricul Neagu Djuvara a declarat ieri că actuala politică a PNL este "o harababură" şi că-i este ruşine să fie coleg cu Gigi Becali.

"Am 170 de ani de liberalism (familia sa - n.r.), n-am voie să-mi dau demisia din aşa ceva, dar cu cei de azi nu am nicio legătură. Un partid liberal care fuzionează cu rămăşiţele lui Voiculescu, pe urmă îl primeşte şi pe Becali, asta nu mai e Partidul Liberal", a declarat el conform Digi24. Citeşte şi editorialul: Măgarul troian din curtea PNL "Este aşa o harababură, aşa o încurcătură, destituirea lui Băsescu, revenirea lui, alianţa unui partid liberal cu socialiştii, sunt aşa de nebuneşti că vă spun drept că mi-e ruşine. Strategia adusă de actualul PNL nu-mi convine deloc, mă fac că nu-i cunosc", a continuat istoricul.

Citeşte şi: Gigi Becali, atac din EVUL MEDIU: "Eu nu discut cu femeile. Discut numai cu bărbaţii. Să vorbească femeile între ele acolo"

Aceasta este doar ultima dintr-un şir de declaraţii critice făcute de Djuvara la adresa politicii de alianţe a lui Crin Antonescu:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 8 septembrie 2012: Într-un interviu acordat cotidianului "Adevărul", Djuvara se întreba retoric: "Mă întreb ce fel de Partid Liberal mai este ăsta care a fuzionat cu bucăţica de partid, zis Conservator, a acestui individ neprizabil, Voiculescu?".
  • 5 decembrie 2011: La emisiunea "Sub semnul întrebării" de la B1TV, Djuvara făcea comentarii nu tocmai măgulitoare despre Crin Antonescu: "Iubiţii de liberali sunt conduşi acuma de Antonescu. Acum câteva zile a declarat că Iliescu s-a retras din politică. Ca să spui o asemenea prostie împlineşti o vorbă românească: Dacă prostul nu-i fudul, nu-i prost destul. Ăsta este Crin Antonescu", a spus istoricul. Tot atunci, el critica alianţa cu PC: "Au făcut altă porcărie, când au fuzionat cu ce rămânea de la escrocul de Dan Voiculescu. Credea PNL că se umflă cu PC", comenta Djuvara. Ulterior el şi-a retractat calificativele la adresa lui Voiculescu. NU şi pe cele care îl vizau pe Antonescu.
  • 13 martie 2011: Într-un interviu pentru ziare.com, istoricul anunţa că nu îl mai susţine pe Crin Antonescu. "Nu îmi dau demisia dintr-un partid în care familia mea se află de 170 de ani, dar nu sunt de acord cu ce se întâmplă, aşa că tac din gură", declarat Djuvara. Acesta menţionat că nu-l mai susţine pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, care declarase că nu îl va revoca pe  Dan Voiculescu din funcţia de vicepreşedinte al Senatului, după ce ÎCCJ decisese că liderul PC a fost colaborator al Securităţii.

Citeşte şi: Antonescu justifică înscrierea lui Becali în PNL: "Nu există cifre garantate. Trebuie să adunăm toate voturile!" SHOW POLITIC. Gigi Becali a fugit prin Parlamentul României de Corneliu Vadim Tudor Gigi Becali, în vizită la Parlament: E mai frumos decât la PE. Acolo scaunele şi mesele sunt de PLASTIC