La Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, dar şi la Universitatea Politehnică din Bucureşti se vor desfăşura activităţile didactice după programul normal.

Şi cursurile Universităţii ”Ştefan cel Mare” din Suceava vor fi suspendate în zilele de luni şi marţi din cauza avertizărilor meteo, dar şi a problemelor semnalate la sistemul centralizat de termoficare din oraş. Decizii similare au fost luate şi de autorităţile din judeţele Constanţa, Dolj şi Olt.

Amintim că vremea nefavorabilă a afectat luni dimineaţa traficul pe două drumuri naționale, care au fost blocate: DN51 Zimnicea – Turnu Măgurele și DN51A Zimnicea – Alexandria. Drumurile naționale din judetul Teleorman sunt închise din cauza zăpezii adunate pe carosabil, anunță Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Tot luni dimineaţa, din cauza vântului puternic, în judeţul Constanţa au fost închise porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea. Vântul bate cu viteze de până la 70 de km/h, anunță autoritățile.

În județul Bacău, traficul este oprit pe DJ119 A (Urechești – Săscut) pe tronsonul cuprins între comuna Urechești (km 0) și satul Contești (km 5 + 500), din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare și viscol). Varianta ocolitoare: com. Urechești – DN11A – Adjud – DN2 – com. Sascut.

În aceste condiţii, vă invităm să răspundeţi dacă sunteţi de acord cu închiderea şcolilor şi a grădiniţelor luni şi marţi în condiţiile atenţionărilor de vreme severă?