Naţionala, doar o victorie într-un an!

Naţionala, doar o victorie într-un an!

Tricolorii au cel mai negru bilanţ din istoria modernă: un singur succes în şapte partide disputate în 2010.

Echipa naţională a României a ratat startul preliminariilor pentru Campionatul European din 2012. Tricolorii n-au reuşit decât două remize (1-1 acasă cu Albania şi 0-0 în deplasare cu Belarus), în primele două jocuri din cadrul Grupei D de calificare la turneul final ce va fi găzduit, în 2012, de Polonia şi Ucraina, deşi selecţionerul Răzvan Lucescu îşi planificase obţinerea maximului de puncte în aceste meciuri.

De altfel, bilanţul reprezentativei ţării noastre pe anul în curs este unul dezastruos. România a obţinut o singură victorie în 2010: 3-0 cu Honduras, într- un meci amical disputat pe 5 iunie, în Austria.

În rest, echipa antrenată de Lucescu junior a pierdut toate partidele de verificare: 0-2 cu Israel, 2-3 cu Ucraina, 0-1 cu Macedonia şi 0-2 cu Turcia, iar primele două întâlniri oficiale ale anului au fost încheiate la egalitate, în compania unor echipe, Albania şi Belarus, cu care tricolorii nu stăteau la discuţii anii trecuţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bieloruşii ne iau peste picior

Naţionala României va mai juca în 2010 (pe 9 octombrie) cu Franţa, la Paris, în următoarea etapă a preliminariilor pentru Euro 2012, iar Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, trage nădejde ca în acest meci "să recuperăm punctele pierdute cu Albania şi Belarus".

Până una-alta, însă, Chivu, Rădoi şi compania nu mai sperie pe nimeni. Germanul Bernd Stange, selecţionerul reprezentativei din Belarus, susţine că românii erau mulţumiţi că meciul de la Minsk s-a terminat cu scorul de 0-0.

"Dacă înainte de startul campaniei aş fi fost întrebat dacă mă mulţumesc cu patru puncte din aceste două meciuri, aş fi spus imediat că da. Nicio echipă nu merita toate punctele, deşi românii au atacat bine. I-am văzut pe români bucuroşi că s-a terminat aşa. Dacă vreţi, consideraţi că am făcut egal cu Franţa şi am bătut România, tot patru puncte sunt", susţine Stange.

Mijlocaşul Viaceslav Hleb a fost şi mai acid: "Noi am luptat pe un fond de oboseală după bătălia crâncenă din Franţa. Echipa Franţei este una mare, nu utilizează diverse trucuri de joc, precum România. Chivu a faultat de patru ori, dar n-a fost avertizat deloc. Patru puncte în aceste două meciuri reprezintă un rezultat foarte bun, aproape ideal".