Evenimentul Zilei > Sport > Naţionala de tineret a efectuat primul antrenament pe tărâm maghiar. Marii absenți din echipa lui Mutu
Naţionala de tineret a efectuat primul antrenament pe tărâm maghiar. Marii absenți din echipa lui Mutu

Naţionala de tineret a efectuat primul antrenament pe tărâm maghiar. Marii absenți din echipa lui Mutu

După un scurt stagiu de pregătire efectuat la baza de la Buftea, naţionala de tineret a României a ajuns duminică dimineaţă, la Budapesta. Tricolorii nu vor avea la dispoziţie decât câteva zile pentru a se acomoda cu aerul din capitala Ungariei, urmând să debuteze miercuri, la EURO - Under 21.

Adi Mutu a condus deja, ieri seară, un prim antrenament al tricolorilor mici pe tărâm maghiar. Pe o vreme deloc prietenoasă, cu un vânt puternic şi, pe alocuri, cu câţiva fulgi de zăpadă, prima reprezentativă a exersat timp de mai mult de o oră ultimele scheme de joc înainte de partida cu Olanda (24 martie, ora 22:00).

Alexandru Măţan şi ceilalţi coechipieri ai săi au avut parte şi de exerciţii fizice, dar antrenamentul s-a axat mai mult pe dezvoltarea combinaţiilor de joc. „Nu vă stă nimeni în faţă! Mai aveţi puţin până veţi evolua la turneul final şi e nevoie să lăsaţi tot, să uitaţi de echipele de club. Aici, sunteţi la naţionala României, e altceva, e mult peste” a fost mesajul de motivare transmis de Mutu jucătorilor săi.

Paşcanu şi Drăguşin nu au ajuns încă la naţională

Selecţionerul în vârstă de 42 de ani nu s-a putut baza la antrenamentul de aseară pe serviciile fundaşilor Alexandru Paşcanu şi Radu Drăguşin. Cei doi stranieri nu au putut fi prezenţi săptămâna trecută, la reunirea lotului tricolor şi se vor alătura naţionalei abia pe parcursul zilei de azi.

Paşcanu a fost integralist în victoria de duminică, obţinută de divizionara secundă din Spania, Ponferradina, în faţa Almeriei, scor 2 – 1. Apărătorul împrumutat de campioana CFR Cluj e titular meci de meci la trupa iberică, care are şanse să obţină o promovare istorică în Primera Division.

Drăguşin nu mai are un viitor sigur la Juventus

Fundaşul central Radu Drăguşin nu a avut, în schimb, parte de noroc nici în ultima etapă din Serie A. Chiar dacă a fost inclus, din nou, în lotul lui Juventus Torino pentru confruntarea cu Benevento, fotbalistul în vârstă de 19 ani nu a prins niciun minut pe teren, fiind menţinut, în continuare, de antrenorul principal Andrea Pirlo doar pe banca de rezerve.

Presa din „Cizmă” a relatat, de mai multe ori, că Drăguşin ar putea să primească o prelungire a contractului din partea conducerii clubului lui Cristiano Ronaldo, însă oficialii torinezi întârzie deocamdată să vină cu o propunere financiară nouă. Potrivit ultimelor informaţii prezentate de jurnaliştii din Italia, există, în aceste condiţii, o mare probabilitate ca aventura jucătorului bucureştean la Juventus să se încheie la sfârşitul sezonului actual.