UPDATE Judecătoria Sectorului 1 a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Nati Meir
Criza financiară şi nevoia de bani obţinuţi uşor l-au adus pe Nati Meir în atenţia duşmanilor săi declaraţi: poliţiştii şi procurorii. Nici nu a apucat să se bucure de libertate, de show-urile de divertisment şi de tabloide, că riscă să ajungă din nou după gratii. Mascaţii i-au dat deşteptarea ieri şi i-au percheziţionat vila. Fost candidat la Preşedenţia României, Meir este acuzat, pentru a patra oară în ultimii ani, de fapte de înşelăciune.
De data aceasta a păcălit nişte bieţi muncitori care îşi căutau de lucru în Israel. El s-ar fi întâlnit personal cu aceştia şi le-a promis că, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 400 şi 800 de euro, le facilitează contracte de muncă, la Tel Aviv, în domeniul construcţiilor.
Vindea speranţe şomerilor
Oamenii au povestit poliţiştilor că au ajuns la promisiunile escrocului după ce au citit mai multe anunţuri postate pe internet, în legătură cu oferte de muncă în Israel. Muncitorii sunau la numerele de contact şi ajungeau la Nati Meir. Ieri, fostul prezidenţiabil s-a dat iar în stambă, în timpul percheziţiilor. I s-a făcut rău când a văzut mascaţii, a suferit un puseu de tensiune, şi a fost dus cu ambulanţa la Urgenţă. Poliţiştii au săltat mai mulţi complici de-ai israelianului, pe care i-a dus la audieri.
Nati Meir a rezistat în liberate aproximativ un an şi patru luni. În aprilie 2011, atunci când a fost eliberat din Penitenciarul Galaţi, a urlat în gura mare că necazurile i se trag de la manelistul Adrian Minune şi de la preşedintele României, Traian Băsescu. "Am stat acolo nevinovat", încerca să-i convingă pe toţi.
Cât a stat la răcoare, a vrut să atragă atenţia asupra sa printr-o tentativă de sinucidere: a încercat să se spânzure în toaleta celulei sale, folosind baierele unei sacoşe, însă bara de care s-a agăţat s-a rupt. Totuşi, judecătorii nu au fost de acceaşi părere şi l-au condamnat la ani grei de închisoare pentru fapte deosebit de grave. Tribunalul Galaţi i-a dat o sentinţă de şapte ani şi jumătate pentru trafic de influneţă, după ce s-a lăudat că are pile printre magistraţi şi a cerut zecii de mii de euro de la o persoană pentru a elibera un deţinut.
Bani falşi la manelişti
Într-un alt dosar, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la şapte ani de închisoare, pentru punerea în circulaţie de bani falşi. Mai mult, el împrumuta diverse persoane, în schimbul unor garanţii. Printre cei ţepuiţi s-a numărat şi manelistul Adi Minune.
Cântăreţul a primit 50.000 de euro traşi la xerox, pentru concertele susţinute în campania electorală din 2009, când Meir visa să ajungă la Cotroceni. El mai are o condamnare la patru ani de închisoare într-un alt dosar, pentru înşelarea mai multor persoane cărora le promisese locuri de muncă în Israel.

"Ţineţi minte trei cuvinte: "Nati Meir preşedinte!"Acuma e: " puşcărie, puşcărie, puşcărie!"
Nati Meir, fost candidat la Preşedenţie

Păcăliţi de lux: Vadim şi Columbeanca
Nati Meir a surprins pe toată lumea, în 2004, atunci când a fost ales deputat PRM de Tulcea. El se lăuda că ar fi cel mai bogat parlamentar din România şi că ar fi moştenit două miliarde de dolari de la o rudă din SUA. Procurorii care au investigat averea lui Meir au explicat că sunt minciuni, iar această sumă fabuloasă nu există în realitate.
Presa a descoperit că, în Israel, Nati Meir a stat la puşcărie aproapae 30 de luni… pentru înşelăciune. În România, el a păcălit mai multe VIP-uri cu promisiunile sale: C.V. Tudor, fostul fotbalist Dănuţ Lupu, fotomodelul Monica Columbeanu sau afaceriştii Ştefan Ilinca şi Ilie Filoti.

CITIŢI ŞI:

  • Lui Nati Meir i s-a făcut rău în timpul percheziţiilor. Este acuzat că dădea ţepe pe internet
  • Nati Meir: portretul escrocului la bătrâneţe
  • Nati Meir se laudă că ar fi câştigat la poker 55.000 de lei