Evenimentul Zilei > Horoscop > Nastratin Hogea și astrologia, trei pilde cu tâlc. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Nastratin Hogea și astrologia, trei pilde cu tâlc. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Nastratin Hogea și astrologia, trei pilde cu tâlc. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 Te cam plictiseşti, pentru că viaţa ta nu este suficient de plină, de intensă. Totuşi, astăzi eşti avantajat - te înţelegi mai bine cu cei din jurul tău, cu cei dragi, apropiaţi, familia.

10 decembrie

 Nastratin Hogea și astrologia, trei pilde cu tâlc. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Pe 10 decembrie s-au născut  César Franck, Emily Dickinson, Dorothy Lamour, Leopoldina Bălănuţă, Sile Dinicu, Toni Grecu.

Pe 10 decembrie, în calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii Mina, Ermogen şi Eugraf.

Tradiţional, în „Kalendar” este Mina Ermog, denumire creştinată a unui vechi obicei druidic, probabil împrumutat de daci de la vecinii lor din Vestul Europei, de la celţi. Sincretismul religios şi schimburile culturale erau, în antichitate, mult mai dense şi mai dese decât ne imaginăm.

Ca să vă daţi seama de cum se schimbă lucrurile şi de împrumuturile dintre religii, să ştiţi că primul steag al ortodoxiei avea culoarea… verde, astăzi culoarea şi simbolul preferat al islamului.

Ei bine, obiceiul vechi de patru-cinci mii de ani de, Mina Ermog, (ce denumire, parcă ar fi din Stăpânul Inelelor) este că se pun într-un vas cu apă neîncepută, de izvor, trei ramuri de vişin, trei de prun şi trei de zarzăr. De vor îmboboci, când şi în ce procent, în care combinaţie, este noroc şi prilej de prezicere. Dar foarte puţini mai ştiu secretul celor „nouă mlădiţe” cum fac ele şi desfac viitorul şi destinul. Mai sunt câţiva „sourciers” şi „loup-garou” în Sudul Franţei şi „warlocks” în Marea Britanie care spun vorbele şi fac gesturile. Cât or mai putea şi ei…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE