Evenimentul Zilei > Actualitate > Ponta: Soluţia corectă era demisia lui Băsescu şi a lui Boc
Ponta: Soluţia corectă era demisia lui Băsescu şi a lui Boc

Ponta: Soluţia corectă era demisia lui Băsescu şi a lui Boc

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat astăzi că situaţia de la Interne demonstrează "iresponsabilitate", "soluţia corectă" fiind "demisia lui Traian Băsescu şi a lui Emil Boc". Mai mult, liderul social-democrat a anunţat că PSD va acorda asistenţă juridică tuturor celor care au participat la mitingul poliţiştilor şi care vor fi sancţionaţi sau acţionaţi în instanţă.

„Traian Băsescu vrea să scape de Vasile Blaga. Soluţia corectă ar fi fost demisia lui Traian Băsescu şi a lui Emil Boc. Am luat decizia de a sprijini în totalitate acţiunile sindicale. Dacă vor fi sancţionaţi sau acţionaţi în justiţie, îi vom asista în procese şi vom fi alături de ei”, a spus Ponta.
Năstase: Băsescu se pregăteşte să îşi construiască "un mic Vatican"
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, astăzi, înaintea şedinţei BPN, că, în opinia sa, Traian Băsescu ar fi trebuit să demisioneze, nu Vasile Blaga, întrucât şeful statului a generat problemele.
Năstase a precizat că decizia preşedintelui şi prim-ministrului de a renunţa la serviciile Poliţiei este "foarte ciudată".
"Dacă discutăm despre relaţiile instituţionale, este vorba despre preşedintele României, nu de Traian Băsescu, şi este vorba despre Poliţia română şi nu de poliţiştii care au demonstrat. Din acest punct de vedere, cred că este un gest incalificabil şi el aruncă o umbră absolut neplăcută asupra unei instituţii importante", a afirmat el.
Năstase a apreciat că Traian Băsescu se pregăteşte să îşi construiască "un mic Vatican" în curtea de la Cotroceni.
"Îşi creează propria Poliţie, proprii miniştri prin cei care elaborează diverse programe de guvernare, prin consilierii săi pe care i-a adus acolo. Este un fel de retragere a lui din spaţiul general al ţării, nemulţumirea îl face să se retragă în acel loc", a spus preşedintele CN al PSD.
"Boc trebuia să ia măsuri disciplinare"
Năstase a mai apreciat că decizia lui Traian Băsescu schimbă modul de funcţionare a unor activităţi de protecţie, iar preşedintele era obligat să accepte regulile care sunt stabilite în ceea ce priveşte protecţia sa.
El a mai spus că s-ar fi mirat ca premierul Emil Boc să nu procedeze la fel ca Traian Băsescu.
"Asta arată până la urmă cine este şeful Executivului. În mod normal, Emil Boc trebuia să ia măsuri disciplinare dacă era cazul, dar dincolo de asta trebuia să apere una din instituţiile care se află în subordinea sa. Aşa, a lăsat practic iniţiativa către Traian Băsescu şi lucrul acesta nu îl pune într-o lumină bună", a declarat Năstase.

Ponta crede că Băsescu şi Boc ar fi trebuit să demisioneze
Şi liderul PSD Victor Ponta a declarat, înaintea şedinţei conducerii social-democraţilor, că preşedintele şi premierul ar fi trebui să demisioneze şi nu ministrul de Interne.
"Cel care ar trebui să demisioneze astăzi este Traian Băsescu şi, bineînţeles, Emil Boc, nu am niciun fel de simpatie sau alte sentimente faţă de Blaga", a afirmat el.
Ponta a menţionat că demisia lui Blaga este circumscrisă "războiului" pe care Traian Băsescu îl duce împotriva unor instituţii ale statului şi a unor lideri PDL.
"Este încă o dată când Traian Băsescu, pentru propriul interes şi pentru propriul război împotriva unor adversari din interior sau din afară, atacă o instituţie a statului, Ministerul Administraţiilor şi Internelor. Era probabil ultima instituţie pe care Traian Băsescu nu o atacase încă, după ce s-a luptat cu profesorii, după ce s-a luptat cu pensionarii, după ce şi-a bătut joc de Armată", a spus Ponta.
Geoană: Demisia lui Blaga ne-ar putea costa aderarea la spaţiul Schengen
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că demisia ministrului de Interne, Vasile Blaga, ar putea costa România aderarea la spaţiul Schengen.
"Teamă mi-e să nu ne coste aderarea la spaţiul Schengen", a adăugat preşedintele Senatului.
"Domnul Blaga (…), din punctul de vedere al pregătirii pentru aderarea la spaţiul Schengen, a făcut o muncă extrem de serioasă", a subliniat preşedintele Senatului.
Şi Adrian Năstase este de aceeaşi părere. El a afirmat că demisia lui Vasile Blaga ar putea duce şi la negocieri în ceea ce priveşte punerea în aplicare a aderării României la spaţiul Schengen.
Vanghelie: "Ne ducem liniştit spre dictatură"
Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, la rândul lui, că demisia lui Vasile Blaga face parte din "circul" lui Traian Băsescu.
"Face parte din circul lui Traian Băsescu şi ne ducem într-o dictatură liniştită, nu-i nimic. Până când românii nu vor înţelege că trebuie să fim solidari şi cu medicii şi cu poliţiştii şi trebuie să ieşim cu toţii în stradă, nu se va întâmpla nimic", a precizat acesta.
Vanghelie a mai spus că decizia preşedintelui Băsescu de a renunţa la serviciile Poliţiei este tot "un circ", fiind un mecanism pentru a "scăpa" de Vasile Blaga.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: