Narcisa Iorga a spus, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că a fost chemată pentru a da declaraţii în calitate de martor în cazul plângerii depuse de deputatul PPDD Liliana Mincă împotriva Laurei Georgescu, potrivit mediafax.ro

Iorga a precizat că doreşte să dea o declaraţie completă, pentru a elucida o situaţie "absolut inadmisibilă". Întrebată dacă Laura Georgescu ar trebui să demisioneze, Iorga a spus că şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului ar fi trebuit să-şi dea demisia încă de la momentul apariţiei primelor înregistrări, precizând că aceasta a pus CNA într-o situaţie ruşinoasă. La DNA a venit şi Florin Gabrea, pentru a da declaraţii ca martor în acelaşi dosar.

 

Audieril de ieri

Tot miercuri au fost audiaţi ca martori şi alţi membri ai CNA, respectiv Valentin Jucan, Răsvan Popescu, Viorel-Vasile Buda şi Christian Mititelu.

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, şi ceilalţi membri ai CNA au fost chemaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie în urma unei plângeri depuse de deputatul PPDD Liliana Mincă, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a depus plângerea în luna iulie, după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care şefa CNA foloseşte un limbaj licenţios şi face referire la anumite practici, pentru obţinerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului.

Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

În plângere sunt menţionate şi fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptopuri pentru Consiliu.