„Relații nepotrivite de prietenie”

Spaniolul Pepe Reina, portarul celor de la Napoli, Paolo Cannavaro, legitimat la Sassuolo, și fostul jucător Salvatore Aronica sunt apropiați de liderii temutei Camorra, organizația mafiotă care face legea în orașul de la poalele Vezuviului.

 „Au avut relații nepotrivite de prietenie”, au scris ziariștii de la „Gazzetta dello Sport”. Reina îmbracă tricoul formației Napoli, iar Cannavaro și Aronica au evoluat pe „San Paolo”. Jucătorii se întâlneau des cu liderul organizației, Gabriele Esposito, condamnat între timp pentru crimă organizată.

Frații acestuia patronează o casă de pariuri. Paolo Cannavaro i-a dat lui Esposito un ceas în valoare de 400.000 de euro și l-a rugat pe mafiot să-i găsească un cumpărător. Reina, internațional spaniol, și-a petrecut mai multe vacanțe alături de liderii Camorra.

Fotbaliștii îi ajutau pe interlopi să obțină bilete la lojele arenei „San Paolo” și le facilitau accesul în zone inaccesibile publicului larg. Legăturile fotbaliștilor de la Napoli cu membrii Camorra sunt de notorietate. Argentinianul Ezequiel Lazvezzi a primit, în urmă cu câțiva ani, un cadou prețios de la un „naș”: un Ferrari de culoare albastră. „Nu ți-l va fura nimeni, îți garantez eu asta”, i-a transmis interlopul.