"N-a citit Antena 3 cât a scris Pleşu Andrei"

"N-a citit Antena 3 cât a scris Pleşu Andrei"

Oamenii au protestat, ieri, faţă de o serie de jigniri aduse la adresa lui Andrei Pleşu de şeful Antenei 3, Mihai Gâdea. Protestatarii au arătat cu degetul spre CNA, instituţie indulgentă cu derapajele postului controlat de Voiculescu.

Grupul pentru Dialog Social (GDS) a organizat, ieri, un miting împotriva linşajului mediatic la care a fost supus publicistul Andrei Pleşu în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3. Aproximativ 500 de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii şi au scandat împotriva Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi a televiziunilor controlate de fostul colaborator al Securităţii, Dan Voiculescu. Oamenii au venit în Piaţă cu o carte în mână, mitingul fiind organizat sub sloganul "Închideţi Antenele, deschideţi cărţile". În ciuda celor 75.000 de vizualizări ale Apelului şi a 800 de semnături ale intelectualilor, probabil şi de frica CNA, televiziunile de ştiri nu s-au înghesuit să transmită în direct mitingul din Piaţa Universităţii. Protestatarii au purtat plancarte pe care scria "Repere, nu lichele" şi au scandat "Nu ne duceţi cu preşu’, noi mergem cu Pleşu", "Închideţi Antenele, deschideţi cărţile" sau "CNA ne pălmuieşte".

  • Mitinguri pentru susținerea lui Andrei Pleșu. Protestul online: 76.000 de vizualizări

"Execuţii la televizor" La jumătăte de oră de la începerea protestului, filosoful Gabriel Liiceanu a sosit printre demonstranţi, însoţit de circa 50 de tineri care purtau ochelari de soare cu o singură lentilă, după modelul Dan Voiculescu la DNA. El a spus că ultima execuţie publică din Europa a avut loc la Paris, în 1939. "În urma manifestării isterice a publicului, preşedintele Franţei de atunci a interzis asemenea spectacole. Iata că, după 70 de ani, se fac astfel de execuţii la televizor", a completat Liiceanu. La miting au participat şi alte personalităţi, de la artişti şi jurnalişti la oameni politici. Astfel, au fost prezenţi Cristian Preda, Daniel Funeriu, Eugen Tomac, Andreea Pora, Mihail Neamţu sau Grigore Leşe.

Ne puteți urmări și pe Google News