Evenimentul Zilei > Actualitate > Muzeul Antipa s-a deschis. Coada la intrare se întinde pe o distanţă de 150 de metri. O mămică: „Stau şi două ore dacă trebuie”
Muzeul Antipa s-a deschis. Coada la intrare se întinde pe o distanţă de 150 de metri. O mămică: „Stau şi două ore dacă trebuie”

Muzeul Antipa s-a deschis. Coada la intrare se întinde pe o distanţă de 150 de metri. O mămică: „Stau şi două ore dacă trebuie”

După aproape trei ani în care a fost închis pentru modernizare, Muzeul Antipa şi-a redeschide astăzi porţile pentru vizitatori. Accesul este permis până la ora 19.00, când intră ultimul vizitator.

UPDATE 13.53 Mona Grigoriu, o mămică venită la muzeu cu cei doi copii, de 5 şi 9 ani, are de aşteptat mai bine de o oră la coadă. "Stau şi două ore dacă trebuie. Sunt curioşi copiii, dar şi eu. Nu am mai fost la Antipa de când eram în liceu", spune mamica.
UPDATE 13.30: La coadă s-a aşezat şi Irinel Columbeanu, care a adus-o la muzeu pe fiica lui, Irina.
UPDATE 12.40: Coada începe să înconjoare muzeul, este mai mare de 200 de metri, iar timpul de aşteptare creşte. S-a înregistrat un mic incident, când unul din copii a declanşat, din curiozitate, semnalul de alarmă. În ciuda aglomeraţiei de afară, muzeul se vizitează în condiţii optime, permiţându-se doar intrarea în grupuri mici.
UPDATE 11.40: Timpul de aşteptare pentru intrarea în muzeu creşte, coada se întinde pe mai bine de 150 de metri.
UPDATE: 11.10: Coada în faţa muzeului este din ce în ce mai mare, se aşteaptă în jur de 40 de minute până la intrarea în clădire.
UPDATE: 10.40: Copiii şi adulţii sunt fascinaţi de ceea ce găsesc în muzeu. Vasile Paraschiv, un bunic de 66 de ani, a venit din Ploieşti cu nepotul Marius, de şase ani, pentru a vizita muzeul. "La ora 9 ne-am aşezat la rând, am aşteptat destul de mult să intrăm, dar a meritat din plin. Şi pentru mine, dar, mai ales, pentru cel mic. Eu l-am văzut şi înainte de închidere, dar este o schimbare radicală, un adevărat spectacol".
UPDATE: 10.30: Se intră în muzeu în grupuri de câte zece persoane, iar coada din faţa clădirii ajunge aproape până în stradă. Sunt foarte mulţi copii
UPDATE: 10.10: Vizitatorii au venit la muzeu cu mult timp înainte de deschidere. Pentru a se evita aglomeraţia în faţa exponatelor, intrarea se face pe grupuri.
În urma investiţiilor făcute, Muzeul Naţional de Istorie Naturală este cel mai modern din România. Cine îi trece pragul poate vedea diorame spectaculoase, proiecţii 3D, informaţii despre exponate pe infotouch-uri etc.
Fascinaţie pe trei nivele, la Muzeul Antipa

Expoziţia este structurată pe trei nivele:

  • Biodiversitatea României la demisol (cu cele cinci bioregiuni: alpină, continentală, panonică, stepică şi pontică)
  • Fauna mondială este prezentată la parter (fiecare dintre marile regiuni biogeografice este reprezentată de anumite specii, prezentate în diorame)
  • O expoziţie multi-tematică se află la etaj (originile şi evoluţia vieţii, paleontologie, lumea insectelor şi complexitatea speciei umane).

Preţul unui bilet întreg la Muzeul Antipa este de 20 de lei, pensionarii plătesc 10 lei, iar studenţii şi copiii – 5 lei. În timpul vacanţelor şcolare, accesul copiilor este gratuit.

Aşteptăm opiniile cititorilor care vizitează astăzi Muzeul Antipa.
Rămâi pe EVZ pentru a vedea primele fotografii de la inaugurare.
CITEŞTE ŞI:

  • Muzeul Antipa, reinventat după o sută de ani
  • Ce trofee de vânătoare va expune un milionar la Antipa