Motorina, mai scumpa decat benzina

Pretul la pompa al motorinei l-a depasit pe cel al benzinei. Petrom si Rompetrol au scumpit, la inceputul acestei saptamani motorinele cu 3 bani pe litru, iar astazi exemplul a fost urmat si de Lukoil. Majorarea preturilor la motorina vine pe fondul cresterii accizelor.

Motorina Top Euro Diesel 4 de la Petrom costa 3,71 lei pe litru, in timp ce echivalentele pe benzina - Premium fara plumb 95 si OMV Carrera 95 nu depasesc 3,62 de lei.

La fel si la Rompetrol, unde motorinele Efix si Super Euro 5 costa 3,76, respectiv 4,02 lei pe litru, in timp ce pretul la pompa al benzinelor Premium Euro 4 si Efix 95 este de 3,61 lei/litru.

De astazi, si Lukoil a anuntat majorarea preturilor la motorina, motivul fiind acelasi ca si in cazul celorlalte companii – majorarea accizelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

De la 1 ianuarie, acciza la motorina a fost majorata cu 5,6%, la 325 euro/tona. In plus, de la 1 ianuarie, producatorii sunt obligati sa amestece motorina cu 3 la suta biocombustibil fata de 2 la suta anul trecut, fapt ce genereaza o crestere suplimentara a costurilor de productie.

Sursa: The Money Channel