Evenimentul Zilei > Actualitate > Motoare de la 3.000 la 21.000 €
Motoare de la 3.000 la 21.000 €

Motoare de la 3.000 la 21.000 €

La Romexpo a fost un weekend agitat: peste 35 de mii de vizitatori au participat, timp de două zile, la Salonul de Motociclete, Accesorii şi Echipamente.

La salon au fost expuse ATV-uri, motoare, scutere de apă şi foarte multe accesorii. Preţurile pentru ATV-uri au pornit de la 3.000 de euro şi au atins şi 21.000 de euro în cazul motoarelor de o mie de centimetri cubi şi 100 de caiputere.
 
Motocicletele expuse au variat de la cele clasice la cele făcute pe comandă. Au fost prezentate Chopper-uri a căror valoare este „inestimabilă“. Printre cei care au avut standuri mari în pavilion au fost Motoplus Paneuro, ATV Rom, Dageco, Euroscooter, Motor Team, Kawa Motors, Authentic Spirit şi Ricky Impex.

În cadrul salonului, un loc aparte l-au avut accesoriile. Mănuşile au fost printre cele mai ieftine obiecte care puteau fi cumpărate de la Romexpo, cu preţuri pornind de la 20 de euro. Căştile erau 79 de euro, iar costul cauciucurilor pentru ATV-uri varia de la 60 la 300 de euro. Unul dintre cele mai scumpe accesorii erau şenilele, care ajungeau la 3.400 de euro. La cumpărarea unui motor KTM, indiferent de valoarea pe care o avea, posesorul primea cadou o cască Airoh Stelt.

Discounturi din plin


Dealerii au făcut reduceri de circa cinci procente la vânzarea motoarelor şi a ATV-urilor. Bombardier a scăzut preţul, iar un ATV a ajuns să coste 4.022 de euro. Proxima Holding a scos la vânzare scutere de 490 de euro, motoare de circa 1.000 de euro şi ATV-uri de 1.250 de euro.

Printre motocicletele scumpe s-au numărat cele de la Suzuki, care depăşeau preţul de 10 mii de euro. În paralel cu prezentarea din interiorul clădirii de la Romexpo, în exterior şi-au găsit locul cei care vindeau motoare secondhand. Astfel, au fost motoare Suzuki GSX-R 600, fabricate în 2005, care costau 6.400 de euro.

Campanie
de fundraising

La salonul de motociclete s-a organizat şi o campanie de strângere de fonduri pentru o fostă motociclistă. Mirela a suferit un traumatism vertebro-medular în urma unei manevre ratate de depăşire făcută de un şofer amator. Fosta motociclistă este acum imobilizată într-un scaun cu rotile şi are nevoie de 30 de mii de euro pentru o operaţie în China. ATV Rom, unul dintre participanţii la SMAEB, a pus un afiş în care a scris că două procente din vânzările de la salon le va dona pentru operaţia Mirelei.