Costurile companiei americane s-au majorat cu 35% în primul trimestru al anului în curs, ca urmare a investițiilor masive cu listarea la bursă. În ciuda acestui fapt, veniturile Uber au crescut cu 20%, la 3,1 miliarde de dolari, ceea ce a determinat creșterea acțiunilor cu 2,6% la Bursa din New York.  

Directorul general Dara Khosrowshahi a lăudat îmbunătăţirea condiţiilor de afaceri, dar a numit 2019 ca "an de investiţii". În condiţiile în care preţul acţiunilor este cu mai mult de 10% sub nivelul ofertei publice iniţiale (IPO), de 45 de dolari, Khosrowshahi va trebui să convingă investorii că Uber poate reveni pe profit, informează Agerpres.

Uber, prezent în 4 orașe din România

Uber își desfășoară activitatea în peste 70 de țări, iar ca urmare a dezvoltării din ultimii ani, serviciul de ridesharig oferă inclusiv închirierea de biciclete și scutere, cât și livrarea de mâncare. Anul trecut, Uber a înregistrat venituri în valoare de 11,3 miliarde de dolari, iar la data de 31 decembrie 2018 avea înregistrați 91 de milioane de utilizatori activi lunari. În prezent, 93 de milioane de utilizatori folosesc serviciul american.

Compania Uber a fost fondată în 2009, în Statele Unite și activează pe piața din România din 2015. În țara noastră are peste 450.000 de utilizatori, dintre care 350.000 în București. Cluj, Brașov și Timișoara sunt celelalte orașe din România în care Uber își desfășoară actvitatea.

 

Te-ar putea interesa și: