Motiv de mândrie: Singurul medic român pe un elicopterul de urgențe în Italia

Motiv de mândrie: Singurul medic român pe un elicopterul de urgențe în Italia

O poveste frumoasă despre o femeie medic român, o poveste de succes de care ar trebui să ne mândrim şi să povestim de câte ori avem prilejul. Astăzi, este vorba despre Irene Brumărescu din București, stabilită din 1990 la Palermo, este singurul doctor anestezist român din Italia care frecvent urcă în elicopterul serviciilor medicale de urgență 118 pentru a da primul ajutor. Salvează viețile oamenilor de peste 20 de ani.

Românca, împreună cu colegii săi au intervenit deja în foarte multe cazuri de urgențe chiar pe navele care salvează migranții din Marea Mediterană. "Sunt aici de 26 de ani, am plecat imediat după ce am făcut facultatea, în 1997, am fost medic rezident, apoi medic specialist . Apoi am câștigat un concurs pentru Spitalul Public din Palermo și de 20 de ani sunt medic aici. Mi-am luat specialitatea în 2000, din 2001 am început deja să lucrez. Pe elicopter nu mai am colege, în general sunt mai mult bărbați, acum încep să vină din ce în ce mai multe femei", titreaza gazetaromaneasca.com.

"Am întâlnit mulți pacienți români care mi-au cerut ajutorul atât medical cât și psihic, care erau foarte dezorientați, care nu cunoșteau pe nimeni, am încercat să-i ajut astfel încât să se simtă mai puțin străini..."

Vă redăm câteva pasaje din interviul acordat Elenei Postelnicu, corespondenta RRI în Italia:

"În general e greu să dai primul ajutor… ați avut vreodată emoții?

«Am avut emoții sigur, eu sunt obișnuită cu meseria asta, dar se întâmplă de multe ori să nu reușești să te izolezi complet de cazul respectiv – se întâmplă să mai duci durerea și acasă câteodată , când ai câte un caz în care vezi că toate eforturile au fost inutile, atunci te duci acasă cu o stare sufletească neplăcută…»

De ce ați ales această meserie?

«Mi-a plăcut foarte mult. Mi-aduc aminte cum am ales această meserie . Eram studentă și mă uitam la televizor, era într-o duminică, am asistat în direct la accidentul lui Ayrton Sena și am văzut cum au intervenit anesteziștii reanimatori să-l salveze și atunci mi-am zis că asta e profesia pe care vreau să o fac.»

Deși aveți experiență continuați să învățați, îmi spuneați că mergeți la diferite cursuri …

«Da, tot timpul învăț, mergem la cursuri de perfecționare, la diferite congrese, și în Italia dar și în alte țări. Eu sunt membru al Societății române de anestezie și al Societății spaniole de anestezie. Merg destul de des și în România și în Spania, sunt mereu invitată la cursurile și congresele lor.»

După atâția ani de Sicilia vă lipsește România?

«Da, am descoperit de curând asta. Am fost în țară acum câteva luni, nu mai fusesem de foarte mulți ani, și am descoperit că totuși rădăcinile mele sunt acolo și sunt profunde. Eu îmi spuneam mereu că sunt ”la figlia del mondo”, că nu aparțin nici unui loc, dar acum mi-am dat seama că nu e chiar așa …"