Moțiunea, intitulată "România în beznă. PSD fură curent", va fi depusă împotriva ministrului Energiei.

"Astăzi, în ședința Biroului Executiv s-a luat decizia de aprobare a textului moțiunii simple pe Energie, intitulată "România în beznă. PSD fură curent". (…) Facem un apel parlamentarilor care au conștiință să voteze săptămâna viitoare. Vom depune (moțiunea – n.r.) marți, la ora 12,00, înaintea votului final. Săptămâna viitoare, cred că luni probabil, se va dezbate și marți va fi votul final", a declarat vicepreședintele PNL Virgil Popescu.

Liberalii vor ca Toma Petcu să demisioneze din funcția de ministru al Energiei, acuzându-l de creșterea ”alarmată” a prețului energiei electrice. 

"Vrem să tragem un semnal puternic de alarmă și cerem demisia și demiterea ministrului Toma Petcu pentru mai multe lucruri, în principal pentru creșterea galopantă și alarmantă a prețului la energie electrică. Ne vom trezi în plină iarnă că populația va trebui să plătească mai mult, poate ne vom trezi în iarnă cu probleme în alimentarea cu energie electrică, după cum ați văzut săptămâna trecută în București au fost avarii foarte puternice. În comisia ANRE de săptămâna trecută, toată lumea a văzut că sunt probleme în asigurarea stocurilor de gaze naturale pentru populație. Furnizorii au venit și au tras un semnal de alarmă. Ne-am uitat pe hotărârea de Guvern și stocurile sunt mult mai mici decât anul trecut. Asta înseamnă că Guvernul este inconștient. Nu poți într-o iarnă care se anunță mai grea să asiguri stocuri mai mici decât dacă cumva nu ai un interes să provoci o nouă criză a gazelor, să provoci o criză a gazelor care nu poate să ajute decât importul de gaze și un import scump pentru că nimeni nu-ți vinde gaze ieftine în condițiile în care tu ai criză în țară, gaze rusești de la Gazprom", a declarat Popescu.