Evenimentul Zilei > Actualitate > Moșii de toamnă 2019. Obiceiurile românești pentru această sărbătoare
Moșii de toamnă 2019. Obiceiurile românești pentru această sărbătoare

Moșii de toamnă 2019. Obiceiurile românești pentru această sărbătoare

Moșii de toamnă 2019. Sâmbăta morților 2019. Sambata, 2 noiembrie, Biserica Ortodoxa a randuit sa se faca pomenirea mortilor.

Moșii de toamnă 2019. Sâmbăta morților 2019. Pomenirea din aceasta zi, este cunoscută și sub denumirea de Moșii de toamnă.

Potrivit Sfintei Scripturi, după moarte urmează Judecata particulară, în urma căreia omul ajunge să se împărtășească fie de fericire, fie de suferinta, stari date de modul vietuirii pe pamant (unit cu Dumnezeu sau despartit de El).

Aceste stari nu sunt definitive, ele dureaza pana la Judecata Universala, cand va avea loc invierea intregului neam omenesc si cand vor avea loc hotararile finale legate de starea de fericire sau suferinta. Noi ortodocsii ne rugam pentru cei morti, pentru ca avem credinta ca prin rugaciunile noastre, sufletul pentru care ne rugam va ajunge la Judecata universala, intr-o stare mai buna decat aceea cu care s-a despartit de trup, conform crestinortodox.ro.

Moșii de toamnă 2019. Sâmbăta morților 2019.  „Moşii de toamnă” sunt pomeniți în prima sâmbătă din noiembrie în fiecare an. În biserici au loc slujbe şi se împart pachete cu mâncare celor săraci. În plus, se aprind lumânări care semnifică atât lumina credinţei, cât şi a faptelor bune ale celui comemorat.