O dramă continuă pentru mama lui Aleksei Navalnîi. Vladimir Putin condiționează funeraliile

O dramă continuă pentru mama lui Aleksei Navalnîi. Vladimir Putin condiționează funeraliile Sursa: Arhiva EVZ

Continuă drama pentru mama disidentului rus Aleksei Navalnîi. Vladimir Putin condiționează funeraliile disidentului rus, asta după ce în cursul acestei săptămâni, Moscova l-a inclus pe Olega Antnovici, fratele lui Navalnîi, pe lista celor mai căutate persoane din Rusia.

Mama disidentului rus Aleksei Navalnîi a primit ultimatum. Are la dispoziție două variante prin care își poate înmormânta fiul. Fie va organiza o înmormântare secretă fără public, fie autoritățile îl vor înmormânta în colonia din Siberia.

Aleksei Navalnîi, un subiect sensibil pentru Kremlin

Anunțul vine la scurt timp după ce Moscova a anunțat că Oleg Antonovici, fratele lui Aleksei Navalnîi a fost inclus pe lista celor mai căutate persoane din lume. Mama opozantului rus are la dispoziție trei ore pentru a se decide.

A trecut fix o săptămână de la moartea disidentului Aleksei Navalnîi. Reprezentanții penitenciarului unde opozantul a fost închis au declarat că acesta a murit în timp ce făcea exerciții fizice. La scurt au apărut zvonuri că acesta ar fi fost lovit cu pumnul în plex, o practică folosită de agenții KGB.

Ne puteți urmări și pe Google News
Mama disidentului rus Aleksei Navalnîi a primit ultimatum

Sursă foto: Captură video Youtube

Val de critici la adresa Kremlinului

Paramedicul care a transportat corpul neînsuflețit a declarat pentru Novaya Gazeta că trupul lui Navalnîi prezenta o vânătaie în jurul pieptului. Inițial s-a crezut că semnele au fost provocate de manevrele de resuscitare.

Decesul disidentului rus a stârnit un val de critici din partea liderilor occidentali. Joe Biden și liderii din Uniunea Europeană iau în considerarea adoptarea unui nou pachet de sancțiuni la adresa Federației Ruse.

Moartea lui Navalnîi a declanșat un val de proteste. Putin, acuzat de crimă

Protest Paris. Sursa foto: Platforma X

„Aleksei Navalnîi, ucis cu tehnici KGB-iste”

„Un anchetator a sunat-o pe mama lui Alexei acum o oră și i-a dat un ultimatum. Fie acceptă o înmormântare secretă, fără un adio public în termen de 3 ore, fie Alexei va fi înmormântat în colonie. Ea a refuzat să negocieze cu Comisia de anchetă, deoarece nu are dreptul să decidă cum și unde să-și îngroape fiul.

Ea cere respectarea legii, conform căreia anchetatorii sunt obligați să predea cadavrul în termen de două zile de la stabilirea cauzei morții. Conform documentației medicale pe care a semnat-o, aceste două zile expiră mâine.

Ea insistă ca autoritățile să permită ca înmormântarea și slujba de comemorare să se desfășoare în conformitate cu practica normală”, a scris Yarmysh. Vaduva lui Aleksei Navalnîi susține că acesta a fost lichidat la ordinul lui Vladimir Putin.