Biserica nu mai fusese restaurată de aproape două sute de ani. Acum, ea este mai solidă și mai frumoasă.

Angajații care au lucrat la restaurare au făcut o descperire importantă sun blocul de marmură care acoperea mormântul lui Iisus.

Sub placa de marmură care era așezată pe mormânt se afla o altă placa, care are testa faptul că acolo a fost îngropat un bărbat, scrie Stirileprotv.ro

Restaurarea Sfântului Mormânt s-a decis întrucât exista riscul ca acesta să se prăbușească, întrucât lucrări de reparație nu au mai fost făcute de 200 de ani.

"Dacă nu ar fi avut loc acum această intervenţie, existau riscuri mari să apără prăbuşirea unor elemente. Este o transformare totală a monumentului", a explicat Bonnie Burnham, un reprezentant al Fondului Mondial pentru Monumente.

Lucrările la mormântul lui Iisus au demarat în anul 2016, autorităţile israeliene atrăgând atenţia că existau probleme de siguranţă la elementul central al Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim, un edificiu datând din secolul 12, construit pe o structură din secolul 4.

Lucrările de restaurare au costat 3,3 milioane de euro, și au fost suportate de Bisericile Ortodoxă, Armeană şi Catolică.