Evenimentul Zilei > Actualitate > Morga din Baia Mare nu funcționează noaptea. Șefii își cer scuze
Morga din Baia Mare nu funcționează noaptea. Șefii își cer scuze

Morga din Baia Mare nu funcționează noaptea. Șefii își cer scuze

Șefii Serviciului de Medicină Legală Baia Mare își cer scuze că au lăsat un cadavru în mijlocul drumului, pentru mai bine de cinci ore, dar spun că nu au cu cine lucra.

Un caz tragic care a avut loc în Baia Mare, în prima noapte de Crăciun, a scos la iveală o stare de fapt incredibilă pentru anul 2019.

Un bărbat de 57 de ani a murit subit, în cursul nopții de 25/26 ianuarie 2019, într-o stație de autobuz. Incidentul a fost sesizat la 112 de un taximetrist, în jurul orei 3.00, și anume că un bărbat este decedat într-o stație de autobuz. La faza locului s-au deplasat de urgență un echipaj medical și unul de poliție.

Medicii au constat decesul și au plecat, motivând că au interzis să transporte cadavre la morga orașului, cu ambulanța destinată acordării ajutorului medical. Polițiștii au sunat la Serviciul de Medicină Legală Maramureș, unde nu era nimeni. Așa că au stat și au păzit cadavrul mai bine de cinci ore, până când cei de la SML Baia Mare s-au prezentat la locul incidentului.

Într-un comunicat SML Baia Mare confirmă starea de fapt.

„Incidentul petrecut în noaptea de 25/26 decembrie 2019 a fost unul regretabil, influențat și de contextul zilelor libere și a sărbătorilor. În acest moment, programul de lucru al autopsierilor angajați ai Serviciului Județean de Medicină Legală este, potrivit legii, de luni pana vineri, timp de 6 ore, în intervalul orar 8:00 – 14:00 sau 7:00-13:00. În afara acestui program, autopsierii Serviciului Județean de Medicină Legală din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, se ocupă de aducerea cadavrelor din Baia Mare și împrejurimi, la solicitarea poliției, până la ora 20:00 (orele lucrate peste programul menționat anterior se compensează prin ore libere). Vom face tot ceea ce ne stă în putință ca, pe viitor, această situație să nu se mai petreacă” a transmis șeful Serviciului Medicină Legală Maramureș, dr. Pintican Nicoleta.