Evenimentul Zilei > Economie > Moody’s: Împrumutul va ajuta România să-şi menţină ratingurile
Moody’s: Împrumutul va ajuta România să-şi menţină ratingurile

Moody’s: Împrumutul va ajuta România să-şi menţină ratingurile

Pachetul de 20 de miliarde de euro care va fi obţinut de România de la FMI, UE, Banca Mondială, BERD şi alte organizaţii internaţionale va ajuta economia să-şi menţină ratingurile actuale de credit, a anunţat astăzi agenţia de rating Moody's.

"Ratingul României are perspectivă stabilă, iar acordul ajută statul să-şi menţină actualul calificativ", a declarat analistul Moody's Kenneth Orchard, citat de Reuters.

Autorităţile române au stabilit, după o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional, un program de relansare economică finanţat printr-un pachet multilateral de finanţare de 20 miliarde euro, din care, cea mai mare parte va veni de la Fondul Monetar Internaţional.

Acordul cu FMI va fi de tip stand-by, pentru 12,95 miliarde euro, au declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii FMI, ai Băncii Mondiale şi ai Uniunii Europene.

Moody's Investors Service este singura mare agenţie de evaluare financiară care a menţinut România în categoria statelor "investment grade", cu risc redus pentru investitori.

Moody's a confirmat, vinerea trecută, ratingurile României pentru datorii în monedă locală şi valută, pe termen lung şi scurt, cu perspectivă stabilă.

CITIŢI ŞI:

Băsescu: „Momentul cel mai bun pentru leu va fi luna mai”

Mai puţini bani de la FMI, să nu fie cu ghinion