Pentru protejarea documentelor, specialistii au creat filtre speciale care „ascund” informatiile afisate pe ecranul calculatorului. Informatiile cu care lucreaza oamenii de afaceri sunt cel mai adesea confidentiale, iar privirile indiscrete ale persoanelor din jur ii pot impiedica sa lucreze in afara biroului.

Mai mult, din cauza spatiilor de lucru deschise din birouri, pana si trecatorii de pe strada pot afla adrese sau numere de telefon. Cateva dintre filtre sunt disponibile deja pe piata romaneasca. Unul dintre ele, folosit de angajatii companiilor Orange, Vodafone si ABN Amro Bank, este filtrul PF400- framed privacy filters.

Datorita unor deschizaturi functionand ca niste jaluzele verticale minuscule, unghiul de vizibilitate se ingusteaza astfel incat doar persoana aflata in fata monitorului vede afisajul acestuia. Ceilalti vor vedea doar un ecran negru.

Dispozitivele sunt produse de firma americana 3M, reprezentata prin 3M Romania. Filtrul costa in jur de 65 de euro, variind in functie de dimensiunea monitorului protejat, si poate fi cumparat de la filiala companiei din Timisoara sau de la distribuitorii din toata tara.