MONICA CISMARU: Maria, mireasă de meserie

MONICA CISMARU: Maria, mireasă de meserie

Atunci când se plictiseşte, Maria Marinescu se mărită.

În loc să-şi schimbe coafura, maşina, mobila, cel mai răsfăţat personaj monden cu veleităţi de creatoare de modă ia drumul Stării Civile ca să-şi mai modifice, pe ici, pe colo, statusul marital.

De obicei, atunci când are loc un astfel de eveniment în viaţa cuiva, fie că e vedetă sau nu, martorii îi copleşesc pe miri cu urări de bine şi „Casă de piatră”. Însă proaspăta doamnă Colin s-a trezit asaltată de pronosticuri de natură conjugală, nu de felicitări. „Oare, de data asta, cât rezistă?”, „Prind Crăciunul împreună?”, „Mai mult de trei luni nu le dau” etc. Păi, după un măritiş făcut în pripă acum doi ani, când Maria şi Ion, cel mai cunoscut moştenitor din România, s-au luat tocmai în Vinerea Mare şi la trei luni au încheiat subit o căsnicie fantomă, cine s-o mai creadă?

Maria e îndrăgostită mai degrabă de evenimentul în sine şi de atenţia care i se acordă, şi mai puţin de ceea ce urmează după nuntă. Măcar să apuce cocheta să îmbrace rochia de mireasă, la vară, când e programată cununia religioasă. Păcat că nu va avea loc în România, poate vom beneficia de transmisiuni la TV, cu declaraţii ce ne trezesc zâmbete îngă duitoare, emise de miresica emoţionată.   Întrebată fiind, la cea mai recentă cununie civilă, daca va îmbătrâni lângă noul soţ, Maria a răspuns, cu un zâmbet înflorindu- i în colţul gurii şi cu o seninătate debordantă: „Sper...”. Se pare că ar mai fi adăugat, tocmai pentru a dizolva orice urmă de îndoială care plana asupra seriozităţii sale, că de data asta nu se mai mărită „la mişto”. Aşa deci, prima nu se pune, e de încălzire, poate a doua oară-i cu noroc - principalul element care ghidează destinului Mariei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trei luni a durat pseudo-familia cu Ion Ion Ţiriac, trei luni i-au trebuit să depună din nou actele la Starea Civilă, pentru a se căsători cu cetăţeanul Frank, care-şi doreşte „o echipă de football” cu tânăra-i mireasă. Păi, pentru asta, sunt necesari aproximativ 11 ani. Ca să nu sufere, mai bine şi-ar întreba de-acum perechea ce planuri are pentru următoarele trei luni.