Evenimentul Zilei > Social > Monica Anisie, anunțul momentului! Toți elevii trebuie să știe. Ce se întâmplă cu tezele
Monica Anisie, anunțul momentului! Toți elevii trebuie să știe. Ce se întâmplă cu tezele

Monica Anisie, anunțul momentului! Toți elevii trebuie să știe. Ce se întâmplă cu tezele

Ministrul Monica Anisie a declarat sâmbătă că tezele nu se mai ţin în acest an şcolar, dar vor fi înlocuite cu un alt mod de evaluare.
Monica Anisie face anunțul momentului, iar conform celor declarate în această dimineaţă de  către ministrul Educației: tezele nu se mai dau.
Aşadar, tezele nu se mai susțin anul acesta școlar, este anunţul făcut de Monica Anisie la un post de televiziune. Dar acestea vor fi înlocuite cu evaluarea sumativă, a explicat aceasta.

Ministrul Monica Anisie a declarat sâmbătă că elevii nu vor mai da anul acesta teze

”În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Măsură anulării tezelor vine după ce ministerul a decis ca și olimpiadele și concursurile școlare să fie suspendate: ”Să nu uităm că tezele se susțin la doar două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se susțin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă”, a subliniat ministrul Educației.

Pregătirile pentru Evaluare și Bac vor fi și față în față

Ministrul Educaţiei a ţinut să sublinieze faptul că, de asemenea, va continua pregătirea elevilor pentru Evaluarea Național și Bacalaureatul din 2021.

”Pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu semestrul al doilea, pe lângă aceste lecții pe care le vom face, vom avea măsuri concrete. Vor fi teste de antrenament săptămânale, disponibile și acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educației, vom continua programul teleșcoala și vom continua și pregătirea față în față”, a precizat Monica Anisie la stirileprotv.

Monica Anisie a fost întrebată dacă tezele ar putea fi eliminate în anul școlar 2020-2021

Recent ministrul Educaţiei a fost întrebată exact despre acest subiect cu tezele şi iată ce a răspuns: „Vom lua măsurile care se impun în funcție de situația creată, etapă cu etapă. Dacă va fi necesar, vom lua măsuri. Exact cum am făcut și în primăvară, când am luat decizia de a elimina tezele pentru că nu exista posibilitatea de a susține aceste examene”, a explicat ministrul Educației.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: