După ce a strivit sub roțile camionului tot ce a întâlnit în cale pe o distanță de aproximativ doi kilometri, teroristul ar fi coborât și ar fi început să tragă la întâmplare în mulțime. A fost, în cele din urmă împușcat, mortal de trupele speciale. Potrivit altor relatări, șoferul ucigaș ar fi fost împușcat în timp ce încă se afla la volan. Înfirătorul atac s-a produs pe celebra faleză Promenade des Anglais.

Bilanțul atactului terorist care a însângerat Franța chiar de ziua sa națională este dramatic: cel puțin 80 de morți și zeci de răniți sau chiar peste 100, după unele surse. Publicațiile franceze vorbesc despre 18 persoane în stare critică, astfel că numărul morților ar putea crește în următoarele ore.

Potrivit actelor din camion, atacatorul este un francez de origine tunisiană în vârstă de 31 de ani, locuitor al Nisei, cunoscut poliţiei pentru delicte minore, dar care nu era în atenţia serviciilor de informaţii. Actele ar putea fi însă false sau furate. Autoritățile verifică toate ipotezele.

Jimmy Ghazal, martor: „Sute sau mii de oameni erau pe Promenade Des Anglais şi aşteptau artificiile de 14 iulie. După ce s-au terminat artificiile, oamenii se plimbau şi se distrau pe promenadă, pe trotuare. Muzica era foarte tare şi oamenii se simţeau bine. Apoi am auzit sunete puternice, oamenii au început să ţipe şi s-au auzit focuri de arme. Toţi au început să fugă în toate direcţiile. Toţi au încercat să se pună la adăpost şi am văzut un camion mare care a trecut pe acolo.”