Astfel, magistraţii de la Curtea Supremă au respins cererile şi excepţiile formulate de avocaţii lui Dan Şova şi Laurenţiu-Dan Ciurel în dosarul "Turceni – Rovinari", în care a fost trimis în judecată şi Victor Ponta, ceea ce înseamnă că procesul în care fostul premier este pus sub acuzare, poate începe.

Conform România TV, la termenul din 6 noiembrie al procesului, avocaţii care îi reprezentau pe Victor Ponta şi Dan Şova au ridicat mai multe excepţii prin care au contestat competenţa şi legalitatea sesizării ÎCCJ.

Printre acestea a fost contestat inclusiv modul în care procurorii au administrat probele în dosar, au efectuat actele de urmărire penală şi au solicitat retrimiterea rechizitoriului la DNA.

Judecătorii au respins excepţiile şi au dispus începerea judecării pe fond a dosarului, iar următorul termen a fost stabilit pentru 11 februarie.

"Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii Ciurel Laurenţiu-Dan, Graure Laurenţiu-Octavian, Şova Dan-Coman şi Ponta Victor-Viorel.

Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul nr. 122/P/2012 din 16 septembrie 2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie — Direcţia Naţională Anticorupţie — Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, privind pe inculpaţii Ciurel Laurenţiu-Dan, Cristea Dumitru, Graure Laurenţiu-Octavian, Şova Dan-Coman şi Ponta Victor-Viorel, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare", se arată în decizia magistraţilor.