Evenimentul Zilei > Social > Moldovence traficate în Dubai și Grecia. Cum le ademeneau proxeneții
Moldovence traficate în Dubai și Grecia. Cum le ademeneau proxeneții

Moldovence traficate în Dubai și Grecia. Cum le ademeneau proxeneții

Mai multe tinere din Moldova au fost traficate în Emiratele Arabe Unite și Grecia. Fetelor li se promiteau salarii mari și locuri de muncă decente peste hotare.

Membrii a două grupări care se ocupau cu racolarea fetelor au fost reținuți de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale și Centrul pentru combaterea traficului de persoane, informează Publika.md

Victimele racolate de una dintre rețele erau fete cuprinse între 18 și 28 de ani, erau duse în Emiratele Arabe Unite, cu avionul, prin aeroportul Odesa.

"Urmau să întrețină relații sexuale cu 15-20 de clienți pe zi. În caz că persoanele nu doreau să presteze aceste servicii, și urmau a activa o lună-două fără a fi remunerate, erau vândute la prețul de 2.000-3.000 de euro altor persoane care dețin bordeluri", a declarat șeful Centrului pentru Combaterea traficului de persoane, Lilian Levandovschi.

Traficanții căutau persoane vulnerabile din puncte de vedere socil, cărora le promiteau joburi în străinătate.

"Aici fiecare are şoferul ei cu maşina. 120 de euro. Dar se plăteşte şoferului, îţi bagă anunţurile tale. Tu din banii ai 40 de euro, nu cheltui nimic. Sunt banii tăi", promiteau proxeneții.

Cea de-a doua rețea racola victime din Capitala Greciei, capul rețelei fiind un cetățean român de 51 de ani. 

Forțele de ordine moldovenești și grecești au reușit să prindă proxeneții, împreună cu alți patru membri de origine elenă. 

"Unele persoane li se comunica care este scopul lor de a se deplasa în Grecia. Alte persoane erau induse în eroare . Le promiteau că vor lucra în aşa numite shopuri magazinele lor.Unde ulterior li se preluau actele şi erau impuse la prestarea a careva servicii", a spus Lilian Levandovschi.

Dacă suspecţii vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la zece ani de închisoare.