Evenimentul Zilei > Actualitate > MOBILIZARE GENERALĂ la granița de sud-vest. Ministrul Tobă a aprobat planul împotriva migranților
MOBILIZARE GENERALĂ la granița de sud-vest. Ministrul Tobă a aprobat planul împotriva migranților

MOBILIZARE GENERALĂ la granița de sud-vest. Ministrul Tobă a aprobat planul împotriva migranților

Mobilizare generală a tuturor forțelor la granița de sud-vest a României. Românii se pregătesc să facă față valului de migranți și întăresc paza la frontieră. De noaptea trecută granițele nu mai sunt păzite doar de polițiști de frontieră, ci și de jandarmi, polițiști și piloți din trei județe.

Începând de azi-noapte, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara acţionează în comun cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi și al  Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, dar și alături de reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi Inspectoratului General de Aviaţie. A fost instituit un ”plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului aprobat d eministrul Petre Tobă”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Concret, polițiștii de frontieră vor patrula însoțiți d epolițiști din ele trei inspectorate, jandarmi și, în plus, vor avea informații dintr-un elicopter cu care va fi survolată frontiera ziua și noaptea. În plus vor fi foloste încontnuu noaptea aparatele de termoviziune.

”Aceste acţiuni au ca scop asigurarea ordinii publice şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere la frontiera de sud – vest a României. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu. Astfel de acţiuni de cooperare inter-instituţională s-au desfăşurat şi în alte zone aflate în competenţa Poliţiei de Frontieră Române, la frontierele de nord şi de sud, contribuind astfel la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului”, informează polițiștii de frontieră.