"Clienţii noştri din străinătate se simt incomfortabil atunci când cumpără produse care îşi au originea într-un loc al cărui nume este asociat cu moartea. E o chestiune problematică", a spus unul dintre iniţiatorii acestei iniţiative inedite.
 

Comitetul Guvernamental al Denumirilor (GNC) urmează să se reunească la începutul lunii noiembrie pentru a analiza această iniţiativă.

În cazul în care GNC va fi de acord cu iniţiativa omului de afaceri de a schimba numele Mării Moarte, atunci actualul nume al acesteia va fi eliminat din publicaţiile oficiale şi de pe hărţile oficiale.

Până în prezent, nu a fost sugerată nicio denumire alternativă. Numele ebraic al mării se traduce literar prin expresia "Marea de Sare".
           
Numele Mării Moarte se crede că a fost menţionat pentru prima oară într-o lucrare a lui Plinius cel Bătrân, în secolul I d.Cr.

Conform unui sondaj recent al Geocartography Knowledge Group, 42,5% dintre participanţi s-au declarat în favoarea schimbării numelui acestei mări, iar 52% s-au declarat împotrivă.

Sursa: Ynetnews