Moartea lui Gaddafi a salvat mai mulţi oficiali britanici

Moartea lui Gaddafi a salvat mai mulţi oficiali britanici

Autorităţile din Marea Britanie au descoperit că fostul lider al Libiei, Muammar Gaddafi plănuia o serie de atacuri cu bombă la adresa mai multor oficiali britanici.

Atacatorii sinucigaşi aveau ca ţinte şi înalte cadre militare din ţările occidentale care au susţinut atacurile rebelilor. Publicaţia "The Independent" a aflat că primii pe listă erau consilierii militari din Marea Britanie trimişi la Benghazi pentru a-i ajuta pe liderii rebeli să lupte împotriva trupelor loiale lui Gaddafi.

Printre aceştia, Colonelul Nick Kitson, veteran decorat în Afganistan, cu legături puternice la NATO. În urma implicaţiei NATO în conflict, susţinând trupele rebele, şansele de victorie ale lui Gaddafi au fost considerabil reduse. Din acest motiv, Gaddafi plănuia să se răzbune pe toţi cei care l-au împiedicat să iasă victorios.

Agenţii de la MI6 au mai aflat că atacurile sinucigaşe aveau să fie organizate de cumnatul lui Gaddafi. Muammar Gaddafi a fost împuşcat în oraşul său natal, Sirt, pe 20 octombrie, iar cinci zile mai târziu a fost înmormântat, în secret, în nisipurile deşertului libian. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Primele imagini de la funeraliile lui Muammar Gaddafi | VIDEO
  • Rezultatele autopsiei: Gaddafi a fost împuşcat în cap | VIDEO
  • Gaddafi, controversat şi după moarte
  • Gaddafi, împuşcat în cap într-un schimb de focuri. Operaţiunea NATO în Libia s-a încheiat