Evenimentul Zilei > Actualitate > Mitropolitul Ioan al Banatului a îndemnat autoritățile să apeleze la biserică dacă vor mai veni imigranți
Mitropolitul Ioan al Banatului a îndemnat autoritățile să apeleze la biserică dacă vor mai veni imigranți

Mitropolitul Ioan al Banatului a îndemnat autoritățile să apeleze la biserică dacă vor mai veni imigranți

Mitropolitul Ioan al Banatului a transmis credincioșilor un mesaj de ”pace și de liniște”, în contextul în care, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 60 de imigranți au fost depistați la graniță în timp ce intenționau să intre ilegal în România.

''Având în vedere primul val de emigranți care a venit spre țară, în zona Jimbolia, am slujit astăzi la biserica din Jimbolia sfânta liturghie, la care au participat un număr mare de credincioși. La biserică au fost și primarul și oficiali locali ai Poliției de Frontieră și ai Poliției Orașului Jimbolia. (…) Le-am transmis (credincioșilor — n.r.) un mesaj de liniște și de pace, le-am spus că autoritățile de la frontieră s-au comportat frumos și exemplar, cei care au venit nu au fost bruscați, ci au fost primiți cum se cuvine, conform regulamentelor de frontieră, nu au fost incidente și i-am felicitat pe cei de la Frontieră pentru modul în care s-au comportat și în acest context, astfel că imaginea României este una bună, că suntem un popor care înțelege ce înseamnă suferința și necazul celor care-și părăsesc țara'', a susținut pentru Agerpres, Mitropolitul Banatului.

Acesta a îndemnat autoritățile să apeleze la biserică și la enoriași dacă vor mai veni imigranți: ''Având în vedere că este iarnă și frig, dacă autoritățile de frontieră vor, să solicite sprijin, să ceară preotului să ofere haine. Biserica nu are provizii adunate, dar este pregătită să ajute. Tocmai acest apel l-am lansat astăzi sutelor de credincioși care au fost prezenți la slujbă, dacă va apărea un alt val de imigranți, să se mobilizeze. Le-am spus și autorităților că, dacă au nevoie de sprijin, să ceară fără rezerve (de la preot — n.r.) și vor fi ajutate cu tot ce se poate, fără rezervă. Dacă, cumva, o să apară mame cu copii mici în brațe, un prim ajutor cu necesarul de lapte praf va fi asigurat''.

Mitropolitul Ioan al Banatului a mai spus că toți cei 60 de imigranți au părăsit județul Timiș, sunt în alt județ, iar acolo li se fac formalitățile să plece mai departe: ''În Cetate, în Jimbolia și în satele din împrejurimi, să fie toată lumea liniștită. E liniște în această zonă'', a conchis ÎPS Ioan.