”Duminică, 7 aprilie, în jurul orei 9,00, la biserica cu hramul „Înălțarea Domnului” din Protopopiatul Lugoj, a avut loc un incendiu, care a produs pagube majore la turnul și nava bisericii. Părintele Mitropolit Ioan a ajuns la fața locului în după amiaza aceleiași zile și a constatat pagubele, având nădejdea că până de Sfintele Sărbători de Paști credincioșii să poată intra la rugăciune în biserica parohiei. Cei care pot și doresc să ajute Parohia Șuștra pentru repararea acoperișului devastat de incendiu o pot face în contul: Parohia Ortodoxă Română Șuștra, IBAN: RO19CRCOX360123000448391”, au transmis reprezentanții Mitropoliei Banatului.

Potrivit surselor noastre, refacerea bisericii a fost evaluată la aproximativ 1,4 milioane de lei, fiind vorba nu doar de refacerea turlei din lemn, ci și de achiziția unor clopote noi.

Primii care au venit în ajutorul credincioșilor de la Șuștra au fost timișorenii și studenții care duminică au participat la slujba  oficiată în biserica din Complexul Studențesc și care, auzind de nenorocirea petrecută în județ au făcut, pe loc, donații care au însumat 10.000 de lei, potrivit mitropolitului bănățean.

Te-ar putea interesa și: