Mitică Dragomir a plecat din PRM, de frică

Mitică Dragomir a plecat din PRM, de frică

Dumitru Dragomir a demisionat din PRM şi a anunţat că doreşte să candideze la alegerile parlamentare din toamnă din partea PD-L. "Mi-am dat demisia de frică, crezând că de la PRM nu mai pot ieşi parlamentar", a precizat el, invocând sondajele de opinie făcute publice recent şi care plasează PRM sub pragul electoral de 5%.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a menţionat că va merge la "un partid puternic", unde munca sa va fi apreciată. El a adus ca argument faptul că este singurul parlamentar din opoziţie care, în actuala legislatură, a reuşit să treacă prin Parlament o lege organică.

"Doresc succes PRM în continuare", a mai spus deputatul, citat de Mediafax.

În această legislatură, PRM a pierdut 32 de parlamentari din cei 73 care au intrat pe listă în 2004. Dintre ei 25 sunt deputaţi şi şapte sunt senatori. Unul din aceştia este Daniela Buruiană, o susţinătoare înfocată a lui Vadim Tudor până să plece din partid.

Ne puteți urmări și pe Google News

Buruiană a fost exclusă imediat după locale, din cauza unor critici aduse conducerii centrale. Acum, Daniela Buruiană nu ascunde că poartă discuţii cu PSD pentru a candida la parlamentare din partea social-democraţilor într-un colegiu din Ardeal.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 12:45

Vadim riscă să rămână fără „mâna dreaptă“

Deputatul Lucian Bolcaş, omul de încredere al Tribunului, îşi negociază un loc de candidat la parlamentare din partea Alianţei PSD+PC.

Deputatul PRM Lucian Bolcaş, mâna dreaptă a lui Corneliu Vadim Tudor, îşi negociază un post de candidat la alegerile din toamnă, în Capitală, din partea Alianţei PSD+PC, au declarat pentru „Evenimentul zilei“ surse parlamentare. Asta, în contextul în care conservatorii au anunţat, marţi, că sunt interesaţi în racolarea parlamentarilor PRM.

Alţi 14 parlamentari din partidul lui C.V. Tudor sunt în discuţii avansate pentru a intra în PC, până în data de 6 septembrie, când are loc Consiliul Naţional al PRM. Nu este exclus ca grupurile parlamentare ale PRM să fie desfiinţate, din cauza migraţiilor masive spre alte formaţiuni. Sursele citate susţin că, pentru moment, deputatul Lucian Bolcaş nu a primit un răspuns definitiv din partea Alianţei PSD+PC, negocierile pentru colegiul în care ar putea candida fiind în plină desfăşurare. Întrebat de EVZ dacă i s-a făcut vreo ofertă de a părăsi PRM, Lucian Bolcaş a ţinut să sublinieze: „Sunt foarte onorat că nimeni nu a avut indecenţa de a-mi face o asemenea propunere“.

Pe de altă parte însă, purtătorul de cuvânt al PSD Bucureşti, Ana Birchall, a confirmat faptul că „în această perioadă este posibil să existe discuţii neoficiale, individuale, cu unii dintre liderii PRM“, pentru a-i convinge să se alăture social-democraţilor. Funar este deschis continuării discuţiilor cu PC

În altă ordine de idei, celălalt locotenent al lui Corneliu Vadim Tudor, senatorul Gheorghe Funar, s-a arătat deschis continuării discuţiilor cu PC, pentru o eventuală alianţă electorală.

Cu numai o zi înainte, C.V. Tudor îi transmitea public preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, că respinge „cu dispreţ propunerea neruşinată“ ca PRM să fuzioneze prin absorbţie cu PC. „Dacă partidul-televizor vrea să fuzioneze, prin absorbţie cu cineva, o poate face cu DNA sau cu CNSAS, fiindcă are multe bube-n cap“, spunea Tribunul. Cu toate acestea, Funar a precizat că are în continuare mandat să discute orice alianţă cu orice partid, în afară de UDMR şi PCM.

POLITICIAN ABIL

Şi-a câştigat renumele de negociator al PRM Deputatul Lucian Bolcaş este al doilea în ierarhia PRM, după Corneliu Vadim Tudor. Este membru fondator al partidului şi se află la al doilea mandat de deputat. În vârstă de 65 de ani, Bolcaş s-a dovedit de-a lungul timpului un adevărat purtător de mesaj al PRM, fiind o portavoce total diferită de vulcanicul preşedinte al PRM. De profesie avocat, Lucian Bolcaş s-a consacrat şi ca negociator al PRM, fiind o fire mult mai abilă şi mai flexibilă decât C.V. Tudor.

Citiţi şi:

EDITORIALUL EVZ: PC nu se va îngrăşa la parastasul PRM

PC vrea să îi tragă lui Vadim PRM-ul de sub el PRM nu se lasă dus

Vadim: "Am nervii de oţel"