Editura Evenimentul si Capital

Misterioasa moarte a unui bețiv notoriu. Viața la Curte

Autor: | | 1 Comentarii | 6450 Vizualizari

Petre o luase pe Anca din dragoste, ea pe el, din nevoie. La urma urmei și dragostea e o nevoie, așa că cine suntem noi să o judecăm?

- Petre, fata asta nu e de tine, îl avertizaseră prietenii.

A umblat cu tot satul. Ce știau ei? În zilele noastre nimeni nu mai caută virgine, femeia trebuie să aibă alte calități.

- Mamă, mă însor cu Anca.

- Da ce-ți veni? a sărit femeia făcânduși cruce. Alta mai bună n-ai găsit?

- Eu am venit să-ți spun, nu să te întreb. Luna viitoare facem nunta.

- Dar ce-i graba asta, Petre? Că vă vedeți din primăvară, nici n-au apucat prunele să cadă din pom.

Bărbatul își pusese în gând să-și ia nevastă cât mai repede, așa că au început pregătirile de nuntă. Voiau ceva restrâns, doar familia și câțiva prieteni. Anca nu simțea pentru Petre decât un sentiment de adâncă scârbă, dar chestiuni urgente o presau să devină soție cât mai curând. Ce secrete ascundea fata asta și de ce era hotărâtă să-și strice viața lângă un bărbat pe care nu-l iubea? Ca s-o spunem în cuvinte cât mai puține – era gravidă, iar tatăl copilului nu era Petre. De ce nu făcea avort?Era adventistă și refuza cu încăpățânare să ia viața copilului care creștea în ea.

Lăudabil am putea spune, mai ales că tatăl copilului nu-și asumase paternitatea fătului nenăscut. Prin sat lumea vorbea despre ea că e femeie ușoară, care își vindea trupul pentru bani puțini, stricând fericirea nevestelor și luând mințile bărbaților. Știa Anca cine e bărbatul care o lăsase gravidă? O,da, știa prea bine. Și, ca să nu pierdem șirul poveștii, să ne întoarcem la nuntă. Petre și Anca erau împreună de prin luna martie. Se despărțiseră, se împăcaseră, iar prin august fata se hotărâse să-l ia de bărbat. Aflase că e însărcinată, îi spusese și lui Petre vestea cea mare – urmau să fie părinți. Nu exista fericire mai mare . Toate neamurile se adunaseră în ziua nunții, unele din curiozitate, altele din obligație, iar restul doar ca să aibă ce bârfi prin sat. Se știa de sarcina Ancăi, ba unii chiar râdeau de prostia lui Petre – nimeni nu credea că acel copil e al lui.

- Tanti Elena, unde-i vărul Claudiu? O dată mă însor și eu, iar el nu vine.

- Ei,lasă, Petre, că are problemele lui. Nu mai pune și tu paie pe foc, i-a răspuns mătușă-sa Elena.

- Adică are ceva cu mine? Insista Petre.

Nunta s-a petrecut și fără vărul Claudiu, că doar nu era să stea în loc veselia pentru el. Petre și Anca și-au văzut de viață și toate păreau să fie așezate la locul lor. După câteva luni s-a născut și băiețelul, care era bucățică ruptă din maică-sa.

- Bine că n-a făcut fată, că ar fi semănat cu taică-su și s-ar fi prins și prostul de Petre că a fost păcălit.

Cam astea erau bârfele prin sat, dar dacă ne-am apleca urechea la toate gurile stricate, n-am mai trăi om cu om. Petre era fericit. Vărul Claudiu n-a venit nici la botez.

- Ce-o avea de nu mai vrea să mă vadă? Tu ce zici, Ancuță, crezi că l-am supărat cu ceva?

- Da eu de unde să știu? I-a răspuns nevasta.

Într-o zi, cei doi veri s-au întâlnit la cârciuma din sat. Claudiu, băut bine, s-a apropiat de masa unde Petre sărbătorea cu niște colegi o zi de naștere și l-a lovit peste ceafă :

- Ia zi, vere, de ce-ai furat ce era al meu? Nedumerit, Petre a dat să glumească, dar fața agresorului l-a făcut să dea un pas înapoi :

- Nu știu despre ce vorbești. La urma urmei, supărat ar trebui să fiu eu – n-ai venit nici la nuntă, nici la botez.

- Ia întreab-o pe Anca despre ce vorbesc. Ești un hoț, mă, asta ești! I-ai furat pe amândoi.

Noroc că toată lumea din bar era amețită de alcool și nimeni n-a pus mare preț pe vorbele aruncate de cei doi. Dar Petre din ziua aceea n-a mai fost om. Devenise tăcut și posac, privea în gol de ziceai că și-a pierdut lumina ochilor, iar pe Anca n-o mai atingea nici măcar cu un cuvânt frumos. Și de copil părea că se înstrăinase. Se uita la el ca la un intrus carei venise să-i tulbure viața. A dat în patima alcoolului, iar nopțile și le petrecea mai mult prin vecini, bând până la ziuă. Anca era încă tânără și frumoasă, așa că își reluase vechile obiceiuri. Acum că bărbatul ei n-o mai considera femeie, aveau alții grijă să-i satisfacă dorințele. O dată, Petre a prins-o cu unul chiar în patul lor. N-a zis nimic, parcă era orb. Dar a bătut-o ca o bestie, încât două săptămâni nu s-a putut mișca. După care fiecare a uitat intâmplarea și s-a întors la treburile lui.

Altă dată Petre a venit acasă cu capul spart și fața neagră de vânătăi. Lumea zicea că s-ar fi luat de unul dintre iubiții Ancăi. Din când în când îl apucau nebuniile și sărea la bătaie din te miri ce. Nefericirea se instalase în casa lor și nu dădea vreun semn că ar vrea să plece. E decembrie și prima ninsoare acoperise străzile murdare ale satului cu un strat gros de zăpadă. Anca, abia trezită, privea pe fereastră și nu-i venea să iasă în curte să facă potecă până la poartă. În casă frigul pusese stăpânire, iar lemnele de foc se topiseră în soba care nu mai făcea față gerului. Femeia și-a luat niște cizme în picioare și a ieșit. Pe treptele casei zăpada era amestecată cu picături mari de sânge. O dâră roșie ce se întindea până pe prispă, prevestea că ceva rău se întâmplase. Petre zăcea cu fața în jos, inconștient sau poate mort, iar printre firele de păr încleiate de sânge se căsca o rană cu marginile înghețate.

- Ajutor! S-a trezit Anca strigând. E mort.

Elena Udrea a ramas SINGURA in Costa Rica! Cum a fost surprins iubitul ei, in Romania FOTO

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI