Evenimentul Zilei > International > Misterioasa dispariție a lui Vladimir Putin
Misterioasa dispariție a lui Vladimir Putin

Misterioasa dispariție a lui Vladimir Putin

Zvonurile despre dispariția președintelui rus de pe scena publică au fost negate de oficiali, iar, în absența lui, popularitatea sa a ajuns la un record absolut, susține Kremlinul

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susține că nu e niciun mister în faptul că Vladimir Putin nu a mai apărut în public de 10 zile. „Am spus deja de 100 de ori și deja nici nu mai e amuzant acest joc”, a precizat el.

Vladimir Putin, cu o prezență de 15 ani în prima linie a politicii din Rusia, este „dat dispărut” de presa din întreaga lume. Iar Peskov se străduiește să-i acopere dispariția într-un mod cât mai credibil.

Bolnav sau proaspăt tătic?

Au circulat speculații că Putin ar fi bolnav, iar mâna dreaptă a președintelui a ieșit la rampă, afirmând că nici vorbă despre așa ceva. „Putin este la zi cu analizele și este atât de puternic încât poate rupe mâna cuiva când dă noroc cu el”, a spus acesta, râzând, în urmă cu două zile.

Când s-a anunțat că nu mai participă la un forum în Astana, iar un oficial al guvernului din Kazakhstan a vorbit despre posibile probleme de sănătate ale lui Putin, Peskov a negat aceste zvonuri.Mulți cred că Putin este bolnav, dar ține la imaginea sa de om puternic, fost sportiv, luptător de judo și călăreț fără pereche.A doua zi, Putin (62 de ani) a lipsit de la întâlnirea anuală a ofițerilor Serviciului Federal de Securitate (FSB), în rândurile căruia a activat, și au apărut teorii că a suferit un infarct și a fost supus unei intervenții chirurgicale sau chiar că ar fi murit!

După 24 de ore, tabloidul elvețian Blick a venit cu ideea că Putin ar fi devenit, din nou, tată, iar copilul s-a născut, în secret, într-o clinică din Lugano. Mama copilului ar fi prietena acestuia, fosta gimnastă și actuala deputată în Duma de Stat, Alina Kabaeva (32 de ani), cu care președintele neagă că ar avea o relație. Putin a divorțat de soția sa, Liudmila, în 2014.

Întâlnire oficială, azi

Televiziunea de stat rusă a difuzat și apoi a retractat, sâmbătă, o știre care spunea că Putin l-ar fi primit pe președintele Kyrgyzstanului. Postul a descris ulterior știrea difuzată ca fiind „o greșeală”, pentru că întâlnirea va avea loc, nu a avut loc deja. Liderul rus urmează să-l primească, azi, pe președintele Kyrgyzstanului, Almazbek Atambaiev, la St. Petersburg.

În lipsa sa, popularitatea lui Putin ar fi crescut (potrivit informațiilor date publicității de oficialii ruși) până la un nivel record de 88% din preferințele electoratului, după acțiunile din ultimul an – anexarea Crimeei și războiul din estul Ucrainei.

Putin, într-un documentar despre Crimeea

Liderul de la Kremlin a apărut într-un documentar despre anexarea Crimeii de către Rusia, difuzat, ieri, de televiziunea de stat rusă Rossia. Președintele a susținut că cei care s-au aflat, acum un an, în fruntea revoltei populare de la Kiev pregăteau asasinarea președintelui de atunci, Viktor Ianukovici. El a dat detalii despre modul în care a fost „salvat” Ianukovici, spunând că forțele speciale ruse au pătruns în Ucraina, cu elicoptere, pentru a localiza caravana președintelui ucrainean, care se deplasa pe șosea, din orașul natal, Donețk, către Crimeea. „Când mi-au arătat harta să văd pe unde mergea, mi-a fost clar că avea să cadă într-o ambuscadă. La locul ambuscadei erau amplasate mitraliere de mare calibru, asta ca să nu spun mai multe”, a susținut președintele rus.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: