Misiune imposibilă eşuată la 84 de ani

Misiune imposibilă eşuată la 84 de ani

SFÂRŞIT. Actorul Peter Graves cunoscut pentru rolul lui Jim Phelps din serialul „Misiune imposibilă” a încetat din viaţă.

Actorul american Peter Graves, cunoscut pentru rolul lui Jim Phelps din serialul de televiziune „Misiune imposibilă”, care s-a stins din viaţă, duminică, la reşedinţa sa din Los Angeles, urma să împlinească joi 84 de ani.

Deşi consacrarea lui Graves a venit odată cu serialul „Misiune imposibilă”, difuzat de postul CBS, între anii 1966 şi 1973 - în care actorul intra în pielea lui Jim Phelps, liderul unei echipe de agenţi guvernamentali americani care se confruntau cu diverse misiuni secrete -, el a jucat în mai mult de 100 de filme, printre care şi comedia „Airplane!”, dar şi în seriale de televiziune.

Peter Graves, fratele mai mic al actorului James Arness, a fost răsplătit cu un Glob de Aur, în 1971, pentru prestaţia din „Misiune imposibilă” şi un Premiu Emmy pentru documentarul serial „Biography”, în 1997.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu a vrut „să moară” în film

La mijlocul anilor ’90, lui Graves i s-a propus să joace din nou rolul lui Phelps într-o nouă serie de „Misiune imposibilă”, - care îl avea în distribuţie şi pe Tom Cruise - dar acesta a refuzat pentru că personajul său urma să moară până la sfârşitul serialului.

De cele mai multe ori, prin personajele pe care Graves le-a interpretat - cel mai adesea bărbaţi care făceau parte din forţele militare ori medici - a demonstrat că atât seriozitatea, competenţa, cât şi spiritul de lider erau parte a propriului său caracter. Deşi a devenit cunoscut pentru „Misiune imposibilă”, cariera lui Graves a debutat în 1950 cu serialul TV „Fury”, alături de actori ca William Fawcett şi Roger Mobley.

Au urmat, printre altele, rolul unui spion german în filmul „Stalag 17”, al unui tată certat cu legea în „Night of the Hunter” ori al maiorului Noah Cooper, în seria „Buck Rogers in the 25th Century”.

Datorită caracterului său drept, serios şi care exprima încredere - pe care l-a promovat prin intermediul filmelor sale - spre sfârşitul vieţii, Graves a fost de mai multe ori încurajat să intre în politică.