Evenimentul Zilei > Actualitate > „Obiectivul echipei naţionale este calificarea la Euro 2012 şi CM 2014”
„Obiectivul echipei naţionale este calificarea la Euro 2012 şi CM 2014”

„Obiectivul echipei naţionale este calificarea la Euro 2012 şi CM 2014”

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că echipa naţională de fotbal ţinteşte calificarea la următoarele două turnee finale majore: Campionatul European din 2012 şi Cupa Mondială din 2014.

"În această perioadă, graficul obiectivelor strategice ale FRF pentru perioada 2010-2014 e realizat. Suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte echipa naţională de tineret, care mai are un pas până la turneul final din 2011. Echipa naţională are ca obiectiv CE 2012 şi CM 2014", a spus cel poreclit "Naşul".

Echipa naţională de tineret va disputa barajul de calificare la turneul final al Campionatului European din 2011, care va fi găzduit de Danemarca. România va juca împotriva selecţionatei Under 21 a Angliei pentru un loc printre cele mai bune opt reprezentative ale Europei. De cealaltă parte, echipa naţională nu a început cu dreptul campania de calificare la Euro 2012, competiţie ce va fi organizată în Polonia şi Ucraina, remizând cu Albania pe teren propriu (1-1) şi în Belarus (0-0).

Mircea Sandu a discutat astăzi şi despre situaţia din fotbalul intern, condamnând comportamentul lipsit de profesionalism al unor jucători.

"Sunt îngrijorat de modul în care se exprimă jucătorii la cluburi. Va trebui să reintroducem testele pentru jucători. Rapid a făcut două stagii de pregătire la munte, acum joacă foarte bine, fotbaliştii au condiţie fizică. Jucătorul de fotbal trebuie să ştie că e profesionist. Opt ore pe zi trebuie să fie la muncă, nu în cluburi, în baruri. Două antrenamente pe zi, să ajungă seara frînt acasă", a mai spus Mircea Sandu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: