Evenimentul Zilei > Sport > Mircea Rednic: „Suporterii mi-au dat lovitura finală“
Mircea Rednic: „Suporterii mi-au dat lovitura finală“

Mircea Rednic: „Suporterii mi-au dat lovitura finală“

Antrenorul Rapidului este gata să demisioneze şi spune că doar o victorie cu Steaua l-ar fi determinat să continue în Giuleşti.

Deşi este învingătorul moral al derby-ului Rapid-Steaua, echipa sa fiind în avantaj cu 1-0 atunci când arbitrul a decis joi seară întreruperea partidei din Giuleşti, Mircea Rednic a anunţat, după teribilele incidente, că va demisiona. Totuşi, aseară, după o negociere cu George Copos, Rednic a condus antrenamentul echipei, amânându-şi decizia, probabil, până după stabilirea rezultatului din meciul cu Steaua. Cel mai galonat tehnician din istoria Rapidului a vorbit pentru EVZ despre motivele care l-au determinat să se gândească la demisie. Rednic a „mitraliat“ către clubul din Giuleşti, acuzându- i pe suporteri, dar şi pe patronul George Copos, de lipsă de susţinere. „Puriul“ a catalogat gestul arbitrului Deaconu de a întrerupe meciul Rapid- Steaua drept un act premeditat şi i-a ironizat pe fotbaliştii lui Marius Lăcătuş pentru felul în care s-au comportat la ieşirea de pe gazon. La antrenamentul de aseară, rapidiştii au apărut în tricouri pe care scria „Ce vină avem noi?“.

EVZ: Domnule Rednic, de ce vreţi să renunţaţi?
Mircea Rednic: Am spus că, în momentul în care nu vom mai avea şanse la titlu, voi pleca. Dacă luam trei puncte cu Steaua, rămâneam. Dar ce s-a întâmplat aseară a pus capac. Suporterii au câştigat! După ce m-au înjurat mereu, acum au dat lovitura finală. Nu înţeleg de ce s-au comportat aşa cu mine. Au uitat performanţele pe care le-am realizat la Rapid… Mi-am cerut scuze pentru declaraţiile din trecut, ce voiau mai mult?

Domnul Copos spune că veţi rămâne la Rapid…
A încercat să mă convingă… Am familie, am copii, nu mai pot! Există o limită. Şi chiar dacă aş putea eu, simt că unii jucători nu fac faţă presiunii suporterilor. Nu vedeţi că jucam mai bine în deplasare, iar acasă nu băteam pe nimeni? Nu poţi juca în condiţiile în care antrenorul este înjurat din primul minut şi se creează o atmosferă ostilă. Suporterii s-au războit mereu cu mine, fără să înţeleagă că fac rău Rapidului. Ei au de pierdut, nu eu. Câte titluri au mai câştigat de când am plecat eu ultima oară? Eu nu vreau să fac rău prin plecarea mea. E spre binele Rapidului.

Posibila demisie are legătură cu venirea lui Taher la Rapid?
Nu are nici o legătură. Nu am spus niciodată că voi pleca în momentul în care George Copos nu mai este patronul Rapidului.

Decizia are legătură şi cu tensiunile din vestiar? S-a spus că jucătorii erau împotriva dumneavoastră…
Astea sunt invenţii, n-am pierdut vestiarul! Cum să fie jucătorii împotriva mea când eu am adus 130.000 de euro de acasă când li s-au blocat primele? Este adevărat că unii au mai avut nemulţumiri pentru că nu jucau, dar eu am încercat să le dau şanse la toţi. Am făcut prea multe compromisuri. S-au făcut presiuni asupra mea să-i reprimesc în lot pe Buga şi pe Burdujan. Nu doar că i-am reprimit, dar i-am băgat şi titulari cu Timişoara. Cei din conducere nu m-au susţinut deloc. Când ne-am întors din cantonamentul din Cipru, am vrut să demisionez, dar am zis că o cârpim cumva.

Atac la Copos

Ce v-a nemulţumit atunci?
Păi s-au făcut transferuri peste capul meu. Mi s-a adus un jucător de peste un milion de euro (n.r. – Ranko Despotovici, transferat la insistenţele lui George Copos) fără ca eu să ştiu, iar pentru Salou, un fotbalist pe care l-am dorit, nu au vrut să dea 500.000 de euro. De lista de jucători pe care am înaintat-o nu s-a ţinut cont, cei pe care i-am vrut eu au venit prea târziu. Joao Paolo abia acum începe să se acomodeze.

Din ce aţi spus, reiese că patronul Copos nu v-a susţinut…
Dacă mă susţinea, îmi făcea transferurile pe care le doream la timp. Am făcut prea multe compromisuri, nu mi s-au îndeplinit condiţiile pe care le-am pus. Cu plecarea lui Măldă- răşanu, de exemplu, au fost de acord doar pentru că avea un contract mare. În privinţa celorlalţi pe care nu i-am mai vrut, au făcut presiuni să-i păstrez. Astfel au apărut nemulţumiri din partea celor care nu jucau şi care au mai adunat câţiva de partea lor. Nu vreau să spun mai multe, pentru că vreau să rămân într-o relaţie bună cu jucătorii.

„Steliştii s-au făcut de ruşine“

Credeţi că arbitrul Deaconu a procedat corect oprind meciul sau a fost ceva premeditat?
Deaconu se făcea că plânge de parcă era pe moarte! Apoi, după ce a fluierat finalul, era aşa de sprinten şi fugea spre vestiar încât i-a întrecut pe jucătorii Stelei! Şi-a bătut joc de munca acestor jucători. Iar felul în care s-au comportat steliştii a fost ruşinos. Să te bucuri la un astfel de deznodământ e ruşinos. Micii războinici, jucători de Champions League… Să le fie ruşine! S-au încuiat în vestiar de viteji ce sunt, deşi nu aveam nimic cu ei, jucătorii sunt prieteni. Unul din băieţii noştri a lovit în uşa arbitrilor, atât. Argăseală dădea interviuri că sunt izolaţi în vestiar, iar Smărăndescu venise cu taurii lui să se dea în spectacol, deşi nu se întâmplase nimic. A fost un circ ieftin!

VARIANTE

Ladislau Bölöni sau un străin

Întrucât Rednic şi-a făcut deja publică intenţia de a demisiona de la Rapid, George Copos şi Fathi Taher au început să se gândească la o soluţie pentru postul de antrenor al echipei giuleştene. Din punctul de vedere al lui Copos, omul potrivit este Ladislau Bölöni, care s-a arătat dispus să preia Rapidul, însă abia din vară, când îi expiră contractul cu Al-Jazeera. Până atunci, în Giuleşti ar putea fi numit un antrenor interimar. O altă soluţie ar fi italianul Cristiano Bergodi care a mai antrenat Rapidul în debutul acestui sezon, având rezultate foarte bune, dar care s-a despărţit cu scandal de giuleşteni. Fathi Taher, omul care urmează să deţină 80% din acţiunile Rapidului, agreează varianta unui antrenor cu nume din străinătate, intenţionând de asemenea numirea unui preşedinte de club străin.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: